Ethernet not found. error during boot
#1
Hi.

Every now and then when I boot from a SD card I get the error `Ethernet not found.` during the boot sequence and then I am in some shell.
After a power off/on booting eventually works.
I experienced that with more than one Linux, so I think it is not release specific.

Has anyone an idea what the reason could be?
  Reply
#2
(03-04-2019, 11:03 AM)Surehand53 Wrote: Hi.

Every now and then when I boot from a SD card I get the error `Ethernet not found.` during the boot sequence and then I am in some shell.
After a power off/on booting eventually works.
I experienced that with more than one Linux, so I think it is not release specific.

Has anyone an idea what the reason could be?

since you haven't had anyone answer:
https://forum.pine64.org/showthread.php?tid=7686

i encountered the same problem in dietpi. seems my sandisk sd card was at fault. i bought a transcend and dietpi started without this problem. I hope that helps you narrow it down.
  Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Manjaro hangs on boot DAMO238 1 65 07-08-2019, 08:14 AM
Last Post: DAMO238
  Adding coherent_pool to boot.cmd on Xenial Mate by Ayufan causes boot loop k_mp 0 76 06-11-2019, 01:36 PM
Last Post: k_mp
  Blank Screen on Boot MECZero 4 263 05-12-2019, 11:54 AM
Last Post: tllim
  how do I boot to SD? (1080) tedder 7 523 11-16-2018, 03:15 AM
Last Post: Surehand53
  How to get text boot on KDE Neon maldus 5 372 11-13-2018, 04:29 AM
Last Post: maldus
  usb boot pinebook? BUBLOS 3 947 10-19-2017, 08:49 AM
Last Post: BUBLOS
  found fix for man tlaswell 1 173 08-25-2017, 09:56 AM
Last Post: MarkHaysHarris777
Information Minimal install wireless and usb ethernet pfeerick 0 313 06-28-2017, 09:26 PM
Last Post: pfeerick
  Stuck during the boot after soft reboot 0 67 Less than 1 minute ago
Last Post:

Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)