NVME problem
#1
I've installed (as described in wiki) Intel SSD 6 660p Series 1024Gb (SSDPEKNW010T8X1). Booted several times. Everything was fine. But next day after booting pbp there is no NVME disk at all (no disk in fdisk and lsblk output). Maybe I can check smth else to debug this problem if disk is not dead? Thanks in advance!
#2
Did you have to fold the ribbon cable from the main board to the adapter, at all? Pinches on the ribbon cable can cause it to disappear.
#3
(07-01-2020, 08:23 AM)tophneal Wrote: Did you have to fold the ribbon cable from the main board to the adapter, at all? Pinches on the ribbon cable can cause it to disappear.
I was able to do this without folding the ribbon. It looks like ok. Just ordered nvme to usb adapter to check if the ssd is broken.

UPD1:
After I secured the ribbon with tape I was able to get nvme work after boot once. But after next reboot it is not available anymore.

UPD2:
Smth wired. The nvme seems to work only after poweroff but not after reboot.

UPD3:
After adding the following line to crontab issue is probably solved (because save switch is not supported).

Code:
sudo nvme set-feature /dev/nvme0 -f 2 -v 2

[font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif]The battery was lower 15% today for the first time after I've installed the ssd.[/font]


Possibly Related Threads…
Thread Author Replies Views Last Post
  NVMe drives not detected mattpenn 4 699 11-11-2021, 06:45 PM
Last Post: tkudog
  NVme intall usage? tkudog 1 158 11-08-2021, 10:42 AM
Last Post: tkudog
  NVMe-related crashes and instability, plus a solution simonsouth 10 5,252 11-01-2021, 02:08 PM
Last Post: dangowrt
  NVMe SSD testing methodology halogen 1 712 07-22-2021, 05:57 PM
Last Post: calinb
Question Battery stops charging and NVMe and other media disconnect randomly Eey0zu6O 4 1,131 07-09-2021, 08:45 PM
Last Post: moonwalkers
  nvme drive disappears after about an hour of uptime codebreaker 25 13,544 02-09-2021, 11:32 PM
Last Post: dsimic
  Curious about problem with PBP Wifi kendew 3 2,193 01-14-2021, 11:16 AM
Last Post: clover
  NVME SPI Update not booting SD Card WZ9V 5 2,976 10-18-2020, 08:36 PM
Last Post: wdt
  Possible to upgrade PBP with NVMe M.2 1TB SSD from Sabrent? kkdao 15 9,112 08-22-2020, 05:20 AM
Last Post: kkdao
  LTE adapter via NVMe grego 2 2,552 07-08-2020, 01:37 PM
Last Post: manawyrm

Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)