WiFi/BT module not working on Android
#1
Hi all,

Just got the board yesterday and flashed android-ver5.1.1-20160303-pine64-8GB to my A64+ 2GB.

Everything works fine but the OS can't find WiFi/BT module, any idea?

I check a demo video, and can confirm the installation of the module is right.
#2
Anyone knows hot to fix this?
#3
(04-28-2016, 01:41 PM)lesilva Wrote: Anyone knows hot to fix this?

Have you turn on the Wifi switch at the setting page?
#4
(04-28-2016, 01:54 PM)tllim Wrote:
(04-28-2016, 01:41 PM)lesilva Wrote: Anyone knows hot to fix this?

Have you turn on the Wifi switch at the setting page?

Of course! And the BT switch...

I check the sys info, the MAC address fields for both WIFI and BT are empty.

Seems like the module is not even recognized at all.
#5
(04-29-2016, 09:18 AM)lesilva Wrote:
(04-28-2016, 01:54 PM)tllim Wrote:
(04-28-2016, 01:41 PM)lesilva Wrote: Anyone knows hot to fix this?

Have you turn on the Wifi switch at the setting page?

Of course! And the BT switch...

I check the sys info, the MAC address fields for both WIFI and BT are empty.

Seems like the module is not even recognized at all.
Please check whether the module has been plug in properly. If you can take a photo, i will confirmed. If the module is broken, I will send a replacement to you.
#6
(04-29-2016, 10:21 AM)tllim Wrote:
(04-29-2016, 09:18 AM)lesilva Wrote:
(04-28-2016, 01:54 PM)tllim Wrote:
(04-28-2016, 01:41 PM)lesilva Wrote: Anyone knows hot to fix this?

Have you turn on the Wifi switch at the setting page?

Of course! And the BT switch...

I check the sys info, the MAC address fields for both WIFI and BT are empty.

Seems like the module is not even recognized at all.
Please check whether the module has been plug in properly. If you can take a photo, i will confirmed. If the module is broken, I will send a replacement to you.

Here's the photo. As you can see 13, 14, 15, 16 are matching.

https://www.dropbox.com/s/f99chxfr6ddoa0...1.JPG?dl=0
#7
(04-29-2016, 10:49 AM)lesilva Wrote:
(04-29-2016, 10:21 AM)tllim Wrote:
(04-29-2016, 09:18 AM)lesilva Wrote:
(04-28-2016, 01:54 PM)tllim Wrote:
(04-28-2016, 01:41 PM)lesilva Wrote: Anyone knows hot to fix this?

Have you turn on the Wifi switch at the setting page?

Of course! And the BT switch...

I check the sys info, the MAC address fields for both WIFI and BT are empty.

Seems like the module is not even recognized at all.
Please check whether the module has been plug in properly. If you can take a photo, i will confirmed. If the module is broken, I will send a replacement to you.

Here's the photo. As you can see 13, 14, 15, 16 are matching.

https://www.dropbox.com/s/f99chxfr6ddoa0...1.JPG?dl=0

Seems good. Please PM me your name, shipping address and phone number (for shipping purpose), I will send another module to you.
#8
(04-29-2016, 10:59 AM)tllim Wrote:
(04-29-2016, 10:49 AM)lesilva Wrote:
(04-29-2016, 10:21 AM)tllim Wrote:
(04-29-2016, 09:18 AM)lesilva Wrote:
(04-28-2016, 01:54 PM)tllim Wrote: Have you turn on the Wifi switch at the setting page?

Of course! And the BT switch...

I check the sys info, the MAC address fields for both WIFI and BT are empty.

Seems like the module is not even recognized at all.
Please check whether the module has been plug in properly. If you can take a photo, i will confirmed. If the module is broken, I will send a replacement to you.

Here's the photo. As you can see 13, 14, 15, 16 are matching.

https://www.dropbox.com/s/f99chxfr6ddoa0...1.JPG?dl=0

Seems good. Please PM me your name, shipping address and phone number (for shipping purpose), I will send another module to you.

PMed


Possibly Related Threads…
Thread Author Replies Views Last Post
  No WIFI network discovery in any manjaro installation (but works on fedora) pineitup 1 817 02-02-2021, 12:13 AM
Last Post: PineSupporter
  Ctrl + Shift + Tab not working in Firefox Bolitoglossa 2 1,543 08-21-2020, 04:05 AM
Last Post: Bolitoglossa
  Cannot charge and NO Wifi? jiapei100 3 2,342 06-27-2020, 02:11 PM
Last Post: jiapei100
Bug WiFi enabled but refuses to connect cardboardmaster 6 3,416 06-02-2020, 11:56 PM
Last Post: pfeerick
  WiFi issues Pinebook Pro sunnystormy 6 3,566 05-28-2020, 05:44 PM
Last Post: Luke
  wifi issues george2524 9 4,788 06-13-2019, 04:25 PM
Last Post: evilbunny
  Input not working after a forced shutdown dic1911 1 1,488 12-24-2018, 07:45 PM
Last Post: tllim
  Any success working with OpenCV on the PineA64? Tonny91 0 1,247 10-16-2018, 09:16 PM
Last Post: Tonny91
Question Do I need a touchscreen to run Android? chrbar 3 2,221 08-08-2018, 10:55 PM
Last Post: chrbar
  No sound on Android 6 or 7.1 reeno 0 1,973 07-29-2017, 06:31 PM
Last Post: reeno

Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)