how do I boot to SD? (1080)
#1
I replaced the eMMC and put in a SD card with a OS 'etched' to it. I can hold down the power button until I see the LCD backlight come on, but .. there's no bootup sequence. Am I missing something?
  Reply
#2
(11-07-2018, 08:56 PM)tedder Wrote: I replaced the eMMC and put in a SD card with a OS 'etched' to it. I can hold down the power button until I see the LCD backlight come on, but .. there's no bootup sequence. Am I missing something?

Which image did you flash?
You can find me on IRC, Discord and Twitter


  Reply
#3
Hello everyone, I have the same error symptom.

I have accidentally destroyed my partition table on the eMMc.

Now I wanted to add a new image to my Pinebook. I loaded it from here http://files.pine64.org/os/Pinebook/ubun...mmc.img.xz
and I copy it to a 16 GB ScanDisc micro SD card. Once with the Pine installer (v2.0.0-beta.3) and once written directly to the SD card via dd.

What I'm doing wrong?
  Reply
#4
I've been flashing AOSC for SD, build 20181016 for 1080. I just reflashed it to the SD, the startup behavior seems to be the same when the SD card is in versus when it isn't, which seems very strange.

FWIW, put the SD card in a Linux box to verify the image looks correct. It does- there are two partitions, the first partition has the files I'd expect to see:

Code:
-rwxr-xr-x 1 root root      226 Oct 16 02:21 boot.cmd
-rwxr-xr-x 1 root root      298 Oct 16 02:21 boot.scr
-rwxr-xr-x 1 root root    23609 Oct 16 02:21 dtb.dtb
-rwxr-xr-x 1 root root 17027584 Oct 16 02:21 Image
  Reply
#5
I solved my problem.

ok, it is strange for me.


I only use other micro SD Card. With "Samsung Evo plus 32 GB" all Images boot and i can install them.
  Reply
#6
Still waiting, Luke, with a useless Pinebook :/
  Reply
#7
(11-08-2018, 03:53 AM)Luke Wrote:
(11-07-2018, 08:56 PM)tedder Wrote: I replaced the eMMC and put in a SD card with a OS 'etched' to it. I can hold down the power button until I see the LCD backlight come on, but .. there's no bootup sequence. Am I missing something?

Which image did you flash?

okay, AOSC-SD build 20181016 doesn't boot up.

KDE 20181104 SD *does* boot.

I suspect the prerelease AOSC and armbians will work, but I'm going to hold off 'til they drop Smile
  Reply
#8
Just a feedback.
I have put the latest Archlinux Xfce (04/11) on a SD card and it boots fine.
  Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Ethernet not found. error during boot Surehand53 1 133 07-24-2019, 05:00 AM
Last Post: ObviousHobbit
  Manjaro hangs on boot DAMO238 1 77 07-08-2019, 08:14 AM
Last Post: DAMO238
  Adding coherent_pool to boot.cmd on Xenial Mate by Ayufan causes boot loop k_mp 0 79 06-11-2019, 01:36 PM
Last Post: k_mp
  Blank Screen on Boot MECZero 4 287 05-12-2019, 11:54 AM
Last Post: tllim
  Pinebook 1080 brand new kde Neon Snaps jwp1000 0 211 11-21-2018, 06:38 AM
Last Post: jwp1000
  KDE Neon problems persisting (1080) ImmortanJoe 8 678 11-18-2018, 02:22 AM
Last Post: ImmortanJoe
  How to get text boot on KDE Neon maldus 5 389 11-13-2018, 04:29 AM
Last Post: maldus
  usb boot pinebook? BUBLOS 3 972 10-19-2017, 08:49 AM
Last Post: BUBLOS
  Stuck during the boot after soft reboot 0 73 Less than 1 minute ago
Last Post:

Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)