nvme drive disappears after about an hour of uptime
#3
After more testing, I am fairly convinced that this is a heat issue. If I cold-boot and immediately run the command

dd if=/dev/zero of=/dev/nvme0n1p1 bs=1M status=progress conv=fdatasync

then it will get a good 10 minutes in before freezing. The left palm rest (where the nvme drive is located) is very warm-to-hot at this point. But even when it freezes, it is only temporary, and the progress will eventually start again, but only for a little while. Eventually, it will get to the point where it will write a few blocks every 30 seconds or so.

Unless someone has another suggestion, I plan to return both drives and get a different make and model.
  Reply


Messages In This Thread
RE: nvme drive disappears after about an hour of uptime - by codebreaker - 09-13-2020, 07:45 PM

Possibly Related Threads…
Thread Author Replies Views Last Post
  NVMe drives not detected mattpenn 2 151 09-07-2021, 01:01 AM
Last Post: mattpenn
  NVMe SSD testing methodology halogen 1 353 07-22-2021, 05:57 PM
Last Post: calinb
Question Battery stops charging and NVMe and other media disconnect randomly Eey0zu6O 4 502 07-09-2021, 08:45 PM
Last Post: moonwalkers
  NVMe-related crashes and instability, plus a solution simonsouth 9 4,861 01-24-2021, 05:37 PM
Last Post: HitsuMaruku
  NVME SPI Update not booting SD Card WZ9V 5 2,873 10-18-2020, 08:36 PM
Last Post: wdt
  Possible to upgrade PBP with NVMe M.2 1TB SSD from Sabrent? kkdao 15 7,982 08-22-2020, 05:20 AM
Last Post: kkdao
  LTE adapter via NVMe grego 2 2,139 07-08-2020, 01:37 PM
Last Post: manawyrm
  Pro NVMe adapter Does not fit ! ? bcnaz 110 53,637 07-03-2020, 10:51 PM
Last Post: xmixahlx
  NVME problem chaoskampf 2 2,058 07-01-2020, 09:10 AM
Last Post: chaoskampf
  PBP with NVMe installed - Issues booting to SD eluno1 2 1,900 06-05-2020, 09:33 AM
Last Post: eluno1

Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)