no sound over HDMI
#1
Very happy to receive my 2GB Pine 64 (in India!). Loaded UBUNTU and got started flawlessly on the first go.
connected HDMI to HD TV , USB kbd n mouse, wired ethernet LAN, powered thro cellphone 10000maH power bank.
However when running You tube videos on Midori , no sound from TV. 
Sound settings (vol control / output devices) indicate sound going to Port: headphones,
 How to get the sound to HDMI so that TV speakers get active?
Thanks in advance
software update done, ran
sudo apt-get install kodi
to install kodi,, probably this solved the problem,
#2
Not sure if this applies in your OS, but in Windows you right click on the speaker icon at bottom right taskbar. and the context menu pops up with options to select the device default for playback. If this is available on your system then select HDMI as your default speakers. Or if you just want that for watching whatever then don't make it the default and just select for that one time. Of course you will have to do this manually each time. This is of course if you can find this feature on your OS.

HTH

Edd
#3

  1. Have you tried starting/restarting pulseaudio yet from terminal?
    Launch Terminal
  2. Run pulseaudio -k (it restarts pulseaudio)
  3. Ubuntu will attempt to restart the daemon automatically assuming there are no problems with the configuration. You can run pulseaudio --check to check that pulseaudio is running. If it's not running you can start the daemon using the pulseaudio --start


Possibly Related Threads…
Thread Author Replies Views Last Post
  Pine HDMI -> DVI monitor Pineapple 4 3,856 09-10-2019, 11:28 AM
Last Post: Pineapple
  Sound teddyj 4 3,327 11-02-2018, 02:28 PM
Last Post: crw
  Here Is another mini-how-to to install Raspbian:DESKTOP/ETHERNET/HDMI speedro86 4 4,595 04-15-2018, 07:37 AM
Last Post: bunkerWHz
  Pine64 Ubuntu Mate No Sound adamjedgar 3 3,985 11-06-2017, 02:53 AM
Last Post: Luke
  No sound on Android 6 or 7.1 reeno 0 2,106 07-29-2017, 06:31 PM
Last Post: reeno
  HDMI "Format not supported" sam452 3 3,980 06-11-2017, 10:38 AM
Last Post: Beta_Ravener
  RESOLVED - LCD screen not working, HDMI does asuras 10 8,512 04-02-2017, 08:12 AM
Last Post: Luke
  HDMI and LCD hienhuynh1982 19 12,793 03-23-2017, 10:16 PM
Last Post: tllim
  HDMI-VGA adapter. Blank screen. trumad 10 9,934 03-05-2017, 03:17 AM
Last Post: pfeerick
  NO Sound / nagyatius 1 2,642 02-01-2017, 09:58 PM
Last Post: tllim

Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)