Won't power on/boot -- kickstarter A64 2GB
#1
Kickstarter backer, finally getting to playing with my A64+ 2gb

Using the new Etcher image burner on a Transcend 300x 16gb card UHS-1

No matter what image I use (Android, Linux, RemixOS, etc.), won't boot.

Power supply is a 5V 2.5A power supply I use with my Raspberry Pi 3 which works fine

Symptoms:

Red LED works/on when USB power is plugged in
HDMI out makes the monitor turn on, then off because 'no signal is detected', turns back on, turn off no signal -- keeps repeating

I'm unsure if this is power supply, memory card, or simply bunk A64 related.

Any help?
  Reply
#2
(09-22-2017, 02:09 PM)fuzzycuffs Wrote: Kickstarter backer, finally getting to playing with my A64+ 2gb

Using the new Etcher image burner on a Transcend 300x 16gb card UHS-1

No matter what image I use (Android, Linux, RemixOS, etc.), won't boot.

Power supply is a 5V 2.5A power supply I use with my Raspberry Pi 3 which works fine

Symptoms:

Red LED works/on when USB power is plugged in
HDMI out makes the monitor turn on, then off because 'no signal is detected', turns back on, turn off no signal -- keeps repeating

I'm unsure if this is power supply, memory card, or simply bunk A64 related.

Any help?
I have the same issue. Did you get this resolved?
  Reply
#3
(04-15-2018, 11:13 PM)GaryFunk Wrote:
(09-22-2017, 02:09 PM)fuzzycuffs Wrote: Kickstarter backer, finally getting to playing with my A64+ 2gb

Using the new Etcher image burner on a Transcend 300x 16gb card UHS-1

No matter what image I use (Android, Linux, RemixOS, etc.), won't boot.

Power supply is a 5V 2.5A power supply I use with my Raspberry Pi 3 which works fine

Symptoms:

Red LED works/on when USB power is plugged in
HDMI out makes the monitor turn on, then off because 'no signal is detected', turns back on, turn off no signal -- keeps repeating

I'm unsure if this is power supply, memory card, or simply bunk A64 related.

Any help?
I have the same issue.  Did you get this resolved?
in general, mostly due to power supply (make sure is 5V 2A, don't use smartphone charger) and microSD card preparation.

Please review the wiki NOOB section: http://wiki.pine64.org/index.php/NOOB
  Reply
#4
Issue resolved.
  Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Pine A64 stuck in boot process joey 1 225 05-28-2019, 09:07 PM
Last Post: joey
  boot loop with lcd plugged in drock 0 211 01-09-2019, 01:37 AM
Last Post: drock
  LED flashes for 1 second, board won't boot Audioslave 2 354 08-02-2018, 10:28 PM
Last Post: tllim
  Supply DC power to Pine64 via Pi-2 Connector & Euler Bus? crapped 2 562 05-24-2018, 01:58 AM
Last Post: crapped
  Problems with Kickstarter Pledge danphuong34k 1 464 12-27-2017, 04:05 PM
Last Post: Wizardknight
  short boot time after power-up bongo 7 674 10-31-2017, 08:02 AM
Last Post: bongo
  PINE64/ROCK64 infra receiver power on cserem 1 678 10-06-2017, 07:25 AM
Last Post: MarkHaysHarris777
  No boot-up . Initializing SDRAM fail . Siim 1 428 09-27-2017, 04:20 PM
Last Post: dkryder
  Power supply questions montero65 36 4,784 08-15-2017, 03:51 AM
Last Post: tllim
  Pine64(+) will not boot pgarvey 2 700 08-06-2017, 12:38 AM
Last Post: pfeerick

Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)