No HDMI output on standard Debian install / no boot
#1
Good morning

First of all sorry if this has been answered but all my searches on the forum related to the rock64 or pinebook, found noting for the A64-LTS

Recently i've got a Pine A64-LTS board and tried to perform a standard Debian install following the instructions on the wiki: https://wiki.debian.org/InstallingDebian...64/PINEA64

I've tried now with all the .dtb files for pine devices, sun50i-a64-pine64-lts.dtb, sun50i-a64-sopine-baseboard.dtb ... the board still looks dead, no HDMI output.

Any clue can I be doing wrong?. A64-LTS does work with standard Debian right?

I've succesfully booted the board with armbian, so it isn't dead, but really need to perform a Debian standard install...

Thanks in advance for the answers and sorry for the "engrish"
  Reply
#2
Until I find how to perform myself an install I found this web that provides funtional images to boot a standard Buster system:

https://sd-card-images.johang.se/boards/pine64_lts.html

Hope this helps anyone who has the same problem.
  Reply
#3
Debian does not provide u-boot firmware for the A64-LTS, it only does for the A64(+). The easiest way to get it working is to compile your own u-boot and use that instead. However, you can't use the packaged u-boot then.
  Reply


Possibly Related Threads…
Thread Author Replies Views Last Post
  SOPINE Network boot Ninazu 1 462 05-11-2020, 12:40 PM
Last Post: lbruno
  Debian dead on A64-LTS? s0ke 4 1,213 01-06-2019, 05:46 PM
Last Post: digs
  Trying to boot archlinux-minimal-sopine-20170708-1.img kris240376 0 723 05-25-2018, 10:30 AM
Last Post: kris240376
  Cannot boot into Xenial Mate Jacob5146 4 1,181 04-22-2018, 11:00 AM
Last Post: Jacob5146
  [SOLVED] Boot from SD works, no boot with eMMC gkkpch 4 2,430 11-25-2017, 07:25 PM
Last Post: gkkpch
  LCD and HDMI - any GNU/Linux version do this? freebsd 2 1,130 10-20-2017, 05:02 AM
Last Post: freebsd
  PXE boot w/ SPI Flash bourg 2 1,718 09-12-2017, 03:24 AM
Last Post: ayufan
  No boot on any Linux image :/ oxomoxo 2 995 08-11-2017, 09:44 AM
Last Post: oxomoxo
  Can not boot from eMMC stephen fleming 2 1,296 06-25-2017, 01:30 PM
Last Post: stephen fleming

Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)