Data downloading not working with SIM
#1
Hello,

got a PP KDE CE and started using p-boot[url=https://xnux.eu/p-boot-demo/][/url] bootloader to compare OOSS.

Using my SIM, I'm experiencing trouble with data downloading Huh

Of course, searched for the right APN on the (Italian) carrier website and write it in the Manjaro / Phosh beta2-20201119 OS, Manjaro / Plasma201122 and Ubuntu Touch settings page.

The message is always the same (Manjaro / Plasma201122 and Ubuntu Touch):

"ERR_NAME_RESOLUTION_FAILED",

and (Manjaro / Phosh beta2-20201119 OS):

"...
If the address is correct, here are three other things you can try:
Try again later.
Check your network connection;
If you are connected but behind a firewall, check that Firefox has permission to access the Web".

On the other side, WI-FI, calls and SMS never gave me problem with the OOSS above.

No treads on this issue, I guess.

Any help?

Many thanks.
  Reply
#2
P-boot is just for fun/demo.

Install a full OS on the SD or EMMC to get full function of the phone.
Cheers!
  Reply
#3
(03-03-2021, 07:42 PM)MtnSk8 Wrote: P-boot is just for fun/demo.

Install a full OS on the SD or EMMC to get full function of the phone.
Cheers!

Thanks MtnSk8,

unfortunately flashed a SD with CE KDE Plasma Mobile OS (just it) and I'm experiencing the same problem.

Tried with another SIM (different carrier), as well: nothing.

Besides, the first carrier has two APN and wanted to insert the second one but, tapping on Settings - Cellular Networks - Access Points, got:



Internet

Active (flagged so, but not modifiable)

Protocol: ip

Type: internet

APN: Ite.postemobile.it



Maybe, by terminal, it's possible to work on Access Point and Modem/SIM Cards settings, but I'm not so experienced to do that (what command lines?)...

Any help?
  Reply
#4
(03-07-2021, 12:50 PM)IMSAI8080 Wrote:
(03-03-2021, 07:42 PM)MtnSk8 Wrote: P-boot is just for fun/demo.

Install a full OS on the SD or EMMC to get full function of the phone.
Cheers!

Thanks MtnSk8,

unfortunately flashed a SD with CE KDE Plasma Mobile OS (just it) and I'm experiencing the same problem.

Tried with another SIM (different carrier), as well: nothing.

Besides, the first carrier has two APN and wanted to insert the second one but, tapping on Settings - Cellular Networks - Access Points, got:



Internet

Active (flagged so, but not modifiable)

Protocol: ip

Type: internet

APN: Ite.postemobile.it



Maybe, by terminal, it's possible to work on Access Point and Modem/SIM Cards settings, but I'm not so experienced to do that (what command lines?)...

Any help?


On KDE Plasma it pulled an APN that I don't use (and I never worked out how to edit it) but it works after I issue the command: [ sudo ofonoctl wan --connect --append-dns ]

I have to run that command after each boot.

I run mobian on the EMMC because everything just works, the modem manager and the network connections manager are super sweet!
(and side-note: I installed mobian ONCE)
I run KDE Plasma on the SD just to follow the progress and when I actually need to do something fire up mobian. Smile .
(I have to reflash KDE almost every time I want to use it because the file manager breaks or something similar.)
Anyway, try that command above and see if you can then ping 8.8.8.8 without wifi on (obviously). Big Grin  

Cheers!
  Reply
#5
(03-09-2021, 08:02 PM)MtnSk8 Wrote:
(03-07-2021, 12:50 PM)IMSAI8080 Wrote:
(03-03-2021, 07:42 PM)MtnSk8 Wrote: P-boot is just for fun/demo.

Install a full OS on the SD or EMMC to get full function of the phone.
Cheers!

Thanks MtnSk8,

unfortunately flashed a SD with CE KDE Plasma Mobile OS (just it) and I'm experiencing the same problem.

Tried with another SIM (different carrier), as well: nothing.

Besides, the first carrier has two APN and wanted to insert the second one but, tapping on Settings - Cellular Networks - Access Points, got:



Internet

Active (flagged so, but not modifiable)

Protocol: ip

Type: internet

APN: Ite.postemobile.it



Maybe, by terminal, it's possible to work on Access Point and Modem/SIM Cards settings, but I'm not so experienced to do that (what command lines?)...

Any help?


On KDE Plasma it pulled an APN that I don't use (and I never worked out how to edit it) but it works after I issue the command: [ sudo ofonoctl wan --connect --append-dns ]

I have to run that command after each boot.

I run mobian on the EMMC because everything just works, the modem manager and the network connections manager are super sweet!
(and side-note: I installed mobian ONCE)
I run KDE Plasma on the SD just to follow the progress and when I actually need to do something fire up mobian. Smile .
(I have to reflash KDE almost every time I want to use it because the file manager breaks or something similar.)
Anyway, try that command above and see if you can then ping 8.8.8.8 without wifi on (obviously). Big Grin  

Cheers!

Thanks so much, MtnSk8!
Definitely, KDE is too many problems for a daily use, even though extremely basic.
Just bought two SD: flashed the first with Phosh beta5 and everything in going fine (super sweet, as you said goes Mobian). That will be my choice, for now.
Will give the command you suggested a try, as soon as have some spare time.
And, fore sure, with the second SD, I'm going to give Mobian a try too: on this forum, it is highly appreciated... Smile

Ciao
  Reply


Possibly Related Threads…
Thread Author Replies Views Last Post
  Cellular Data, Mobian - "No WWAN Adapter Found" justneedsomedatathanks 2 173 05-03-2021, 03:08 PM
Last Post: awaittrot
  New Zealand network providers mobile data Linux2thabone 2 296 04-30-2021, 07:54 PM
Last Post: Linux2thabone
  Working modem? Barugon 34 3,467 03-05-2021, 07:07 PM
Last Post: Barugon
  4G VoLTE calls confirmed working with carrier x dcinoz 4 1,677 02-19-2021, 06:38 AM
Last Post: zetabeta
  Mobile Data, KDE Community Edition and pinephone-modem-setup plaristote 1 395 02-15-2021, 10:59 PM
Last Post: C0ffeeFreak
  Modem stops working after CRUST Trbl 3 978 11-26-2020, 10:28 AM
Last Post: Ph42oN
  Mobile Data not working yajirobi 3 1,041 11-22-2020, 12:44 PM
Last Post: p1trson
  No Voice or Text on Inland Cellular (non-MVNO) but Internet Data Works! calinb 14 2,776 11-17-2020, 02:57 PM
Last Post: rocket2nfinity
  Mobile Roaming Not Working Lousy Fisherman 2 1,305 10-13-2020, 12:33 PM
Last Post: bcnaz
  What OS is working? K_Research 10 3,129 09-14-2020, 08:26 PM
Last Post: SwordfishII

Forum Jump:


Users browsing this thread: 2 Guest(s)