Can I use Raspberry Pi3 Power supply for Pine?
#1
Hi all,

I'm about to receive my Pine64 by this week/next week. I didnt bought the power supply by Pine64 during pledge.

But I currently have a raspberry pi 3 running and thinking I could use Pine to replace my current rasp pi.
So can I use raspberry pi 3 power supply to power up Pine64?
The power suppl y is 2.5A. And as I know Pine need 2.0A power supply.
Will it cause trouble to Pine like overload or something?

Hope you can help me.
Thanks in advance .  Big Grin
#2
(05-19-2016, 09:21 PM)nizam27391 Wrote: Hi all,

I'm about to receive my Pine64 by this week/next week. I didnt bought the power supply by Pine64 during pledge.

But I currently have a raspberry pi 3 running and thinking I could use Pine to replace my current rasp pi.
So can I use raspberry pi 3 power supply to power up Pine64?
The power suppl y is 2.5A. And as I know Pine need 2.0A power supply.
Will it cause trouble to Pine like overload or something?

Hope you can help me.
Thanks in advance .  Big Grin

You can use the official Raspberry Pi 3 power supply, in fact it's recommended (if using a micro usb psu). 

More amps is ok, problems come when using power supplies with less than 2 amps.
#3
I am using a raspberry Pi supply for more than a month. It works perfectly fine.

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
#4
Thanks guys..

My RPi 3 power supply is 5.1V 2.5A.

So this should be fine right?
#5
(05-22-2016, 08:03 PM)nizam27391 Wrote: Thanks guys..

My RPi 3 power supply is 5.1V 2.5A.

So this should be fine right?

Should be fine.
#6
(05-19-2016, 09:21 PM)nizam27391 Wrote: Hi all,

I'm about to receive my Pine64 by this week/next week. I didnt bought the power supply by Pine64 during pledge.

But I currently have a raspberry pi 3 running and thinking I could use Pine to replace my current rasp pi.
So can I use raspberry pi 3 power supply to power up Pine64?
The power suppl y is 2.5A. And as I know Pine need 2.0A power supply.
Will it cause trouble to Pine like overload or something?

Hope you can help me.
Thanks in advance .  Big Grin

I have directly connected to my Acer touch screen monitor (24") via USB and it works great.  I did the same with raspberry pi3. My monitor recognize my either of connected device and boots up.
#7
Hi,

I use a RPi power supply too. It is for the Pi2 and is rated at 5V and 2Amps. It works perfectly.
#8
I've been using a RPi power supply too and it works wonderfully. So much so that I ordered another one so I don't have to share.


Possibly Related Threads…
Thread Author Replies Views Last Post
  Pine A64+ vs LCD do not boot DDS 3 2,424 02-23-2021, 05:33 PM
Last Post: thedu
  Autodetect if Pine unit is a Pine A64+ or PineA64-LTS pkfpeters 1 841 02-09-2021, 12:17 AM
Last Post: tllim
  Pine 64 | 2GB x2 & Acrylic Cases x2 for Sale | Canada - GTA ViperVi 1 2,107 01-18-2021, 03:45 PM
Last Post: squidius
  sd format?for pine 64 angegardien 3 3,411 12-06-2020, 03:53 PM
Last Post: junkyj753
  Pine64+ power button PaddyChan 0 1,146 09-14-2020, 09:55 AM
Last Post: PaddyChan
  Node Red on the Pine DonFL 0 1,336 12-16-2019, 04:21 PM
Last Post: DonFL
Photo Pine A64+ from Kick starter running Pi-Hole netHolio 0 1,665 12-02-2019, 09:36 PM
Last Post: netHolio
  UK power supply (Pinebook Pro 64) skobi 0 1,199 11-17-2019, 04:55 AM
Last Post: skobi
  NetBSD for Pine A64(+) Luke 3 3,678 10-05-2019, 11:04 PM
Last Post: mrgtwentythree
  Can anyone run Boinc on Pine models? MarijusR 6 4,658 09-11-2019, 06:41 AM
Last Post: letarg

Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)