LCD works only when Wifi Module not installed
#1
Hey guys.

After hours of reformatting the card with different versions and trying different things I finally got my LCD screen to display Andriod. All it took was for me to remove the WIFI module and start it up and poof the LCD started right up. But this things a paper weight if I can't get it on a network so I turned it off and put the WIFI module back on making sure that 13,14,15, 16 all lines up correctly, I even saw on another post a how to on installing the wifi module so I know that it's on there correctly. The LCD screen wont come on while the WIFI module is attached, the red light on the pine will blink but nothing on the LCD, as soon as I turn the pine off and remove the module, boom works perfect again. I am using the power supply that came with the pine in the kickstarter 5v 2a. Anyone have any suggestions or help, or is this just a bad wifi module? 

PS, I accidently had the WIFI module flipped around and the numbers not aligned and the LCD turned on, i got really excited but Andriod didnt recognize the module, i'm guessing because it was like it wasn't even installed. 


Thanks in advance.


Messages In This Thread
LCD works only when Wifi Module not installed - by nesalot - 09-03-2016, 02:50 AM

Possibly Related Threads…
Thread Author Replies Views Last Post
  USB adapter to eMMC module not recognized danril 0 1,320 11-25-2022, 04:16 AM
Last Post: danril
  SOQUARTZ Compute module W does not fit Raspberry Pi CM4 dev board ihab 0 1,572 10-06-2022, 08:46 PM
Last Post: ihab
  No WIFI network discovery in any manjaro installation (but works on fedora) pineitup 1 2,901 02-02-2021, 12:13 AM
Last Post: PineSupporter
  Cannot charge and NO Wifi? jiapei100 3 5,463 06-27-2020, 02:11 PM
Last Post: jiapei100
Bug WiFi enabled but refuses to connect cardboardmaster 6 7,794 06-02-2020, 11:56 PM
Last Post: pfeerick
  WiFi issues Pinebook Pro sunnystormy 6 9,040 05-28-2020, 05:44 PM
Last Post: Luke
  wifi issues george2524 9 10,803 06-13-2019, 04:25 PM
Last Post: evilbunny
  Getting z-wave module working under ubuntu marcosti 6 11,978 02-10-2017, 07:53 AM
Last Post: JamesWatt
  SSH works, but no video SvdSinner 8 10,814 12-08-2016, 12:59 PM
Last Post: MarkHaysHarris777
  How to open Playbox with screen installed? LAPine 3 5,053 12-03-2016, 05:17 PM
Last Post: LAPine

Forum Jump:


Users browsing this thread: 2 Guest(s)