pine64 not booting
#1
Hi there,
I get it installed and up running with Debian. It was continuously on for several days, with some pauses when I shut it down. Then I moved with it to our second home and there i did not get it up anymore. I noted that it did something and got through some initial steps, but then it shut down itself. Now does not even show any signs of activity. When plugged in the red led is on, but no signs of activity. I checked the micro SD card and it seems OK as far as I can see. Any ideas where to start looking for a solution.
Regards Björn
  Reply
#2
(02-06-2017, 12:49 PM)bgwATbewas Wrote: Hi there,
I get it installed and up running with Debian. It was continuously on for several days, with some pauses when I shut it down. Then I moved with it to our second home and there i did not get it up anymore. I noted that it did something and got through some initial steps, but then it shut down itself. Now does not even show any signs of activity. When plugged in the red led is on, but no signs of activity. I checked the micro SD card and it seems OK as far as I can see. Any ideas where to start looking for a solution.
Regards Björn

If i whereyou, i would first try to make a new installation on a different sd-card m8.
If that works, there is something wrong with your current installation.
otherwise there might be a problem with your board.

... tech
please join us for a chat @  irc.pine64.xyz:6667   or ssl  irc.pine64.xyz:6697
  Reply
#3
moved to debian
You can find me on IRC, Discord and Twitter


  Reply
#4
(02-06-2017, 01:09 PM)Techsensei Wrote:
(02-06-2017, 12:49 PM)bgwATbewas Wrote: Hi there,
I get it installed and up running with Debian. It was continuously on for several days, with some pauses when I shut it down. Then I moved with it to our second home and there i did not get it up anymore. I noted that it did something and got through some initial steps, but then it shut down itself. Now does not even show any signs of activity. When plugged in the red led is on, but no signs of activity. I checked the micro SD card and it seems OK as far as I can see. Any ideas where to start looking for a solution.
Regards Björn

If i whereyou, i would first try to make a new installation on a different sd-card m8.
If that works, there is something wrong with your current installation.
otherwise there might be a problem with your board.

... tech
Silly me, I should have done that. It came up! Something had apparently changed changed the content of the card.
  Reply
#5
Probably a fake micro SD ... test using tools, to see if the new one will hold out longer (see wiki for more details).
You can find me on IRC, Discord and Twitter


  Reply


Possibly Related Threads…
Thread Author Replies Views Last Post
  lost eth0 on my pine64 psarazin 7 646 03-22-2021, 05:55 PM
Last Post: kuleszdl
  Debian Pine64 h264/5 Video under vlc ozcy 6 5,238 04-15-2020, 05:27 AM
Last Post: dmitrymyadzelets
  Debian 10 (Buster) in deep freeze - includes support for Pine64+ amp 5 3,752 07-22-2019, 09:29 PM
Last Post: amp
  Pine64 Debian Stretch/mainline [4.14.7] CallMeFoxie 50 52,421 07-22-2019, 09:24 PM
Last Post: amp
  Script to build pure Debian images for Pine64+ amp 1 1,366 05-01-2019, 09:09 PM
Last Post: tllim
  Debian (Stretch) for Pine64-LTS wgray 2 2,039 04-04-2019, 09:54 PM
Last Post: wgray
  Announcement: OMV (OpenMediaVault) for PINE64 DuDu371 11 14,305 12-07-2018, 09:52 PM
Last Post: flinkazoid
  Debian Stretch on Pine64 (run rock64 images on pine64) douglasmiranda 3 3,822 07-25-2017, 11:14 PM
Last Post: douglasmiranda
  ROK OS v7 OK Bitcoin Fullnode OpenBazaar for Pine64+ OKtoshi 8 7,262 01-31-2017, 08:35 PM
Last Post: OKtoshi
  Docker 1.12 on Pine64 ? guidtz 6 4,170 12-04-2016, 01:54 AM
Last Post: umiddelb

Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)