PostmarketOS Camera and ffmeg
#1
Hi,
I'm looking a way to capture picture from rear camera with ffmpeg, I have tried multiple ways to configure camera with media-ctl with no luck Sad

below output from media-ctl -d /dev/media1 --print-topology

Code:
Media device information
------------------------
driver          sun6i-csi
model           Allwinner Video Capture Device
serial         
bus info        platform:1cb0000.csi
hw revision     0x0
driver version  5.15.13

Device topology
- entity 1: sun6i-csi (1 pad, 2 links)
            type Node subtype V4L flags 0
            device node name /dev/video2
        pad0: Sink
                <- "ov5640 4-004c":0 [ENABLED]
                <- "gc2145 4-003c":0 []

- entity 5: ov5640 4-004c (1 pad, 1 link)
            type V4L2 subdev subtype Sensor flags 0
            device node name /dev/v4l-subdev0
        pad0: Source
                [fmt:SBGGR8_1X8/1280x720@1/30 colorspace:srgb xfer:srgb ycbcr:601 quantization:full-range]
                -> "sun6i-csi":0 [ENABLED]

- entity 7: gc2145 4-003c (1 pad, 1 link)
            type V4L2 subdev subtype Sensor flags 0
            device node name /dev/v4l-subdev1
        pad0: Source
                [fmt:SBGGR8_1X8/1280x960@1/60 field:none colorspace:raw]
                -> "sun6i-csi":0 []

and when I trying to execute ffmpeg -s 1280x720 -f video4linux2 -i /dev/video2 -vframes 1 selfie.jpg got in results error

Code:
ffmpeg version 4.4.1 Copyright (c) 2000-2021 the FFmpeg developers
  built with gcc 10.3.1 (Alpine 10.3.1_git20211027) 20211027
  configuration: --prefix=/usr --enable-avresample --enable-avfilter --enable-gnutls --enable-gpl --enable-libass --enable-libmp3lame --enable-libvorbis --enable-libvpx --enable-libxvid --enable-libx264 --enable-libx265 --enable-libtheora --enable-libv4l2 --enable-libdav1d --enable-postproc --enable-pic --enable-pthreads --enable-shared --enable-libxcb --enable-libsrt --enable-libssh --enable-libvidstab --disable-stripping --disable-static --disable-librtmp --enable-libaom --enable-libopus --enable-libsoxr --enable-libwebp --enable-vaapi --enable-vdpau --enable-vulkan --disable-debug
  libavutil      56. 70.100 / 56. 70.100
  libavcodec     58.134.100 / 58.134.100
  libavformat    58. 76.100 / 58. 76.100
  libavdevice    58. 13.100 / 58. 13.100
  libavfilter     7.110.100 /  7.110.100
  libavresample   4.  0.  0 /  4.  0.  0
  libswscale      5.  9.100 /  5.  9.100
  libswresample   3.  9.100 /  3.  9.100
  libpostproc    55.  9.100 / 55.  9.100
[video4linux2,v4l2 @ 0xffff9b534670] ioctl(VIDIOC_STREAMON): Broken pipe
/dev/video2: Broken pipe

I'm using main version of postmarketos

any ideas?
  Reply
#2
The megapixels contributor does occasionally mention ffmpeg in his blogs, so maybe looking there or filing an issue on the tracker could point you in the right direction.

Blog: https://blog.brixit.nl/tag/phones/
Tracker: https://gitlab.com/postmarketOS/megapixels
PPv1.2a running PMOS ... almost a daily driver!
  Reply


Possibly Related Threads…
Thread Author Replies Views Last Post
  Would another camera work in the PP? nelstomlinson 2 846 11-11-2021, 06:25 PM
Last Post: nelstomlinson
Sad Have I got a broken camera module? AKD251 2 779 11-07-2021, 11:12 AM
Last Post: beta-user
  camera firmware problems kqlnut 25 10,334 09-02-2021, 07:49 PM
Last Post: Zebulon Walton
  camera + megaixel and strange behavior streak 0 929 06-02-2021, 06:45 AM
Last Post: streak
  Pinephone camera thread ryo 9 4,899 05-29-2021, 03:21 AM
Last Post: ryo
  Camera clicking sound unsatisfactory212 2 1,520 05-07-2021, 02:57 PM
Last Post: megous
  Main Board Swap: Camera connector problems tyha 5 2,354 11-19-2020, 06:25 PM
Last Post: pajux
  New PinePhone PostmarketOS CE -- No second display output audidiablo 3 2,894 09-22-2020, 05:11 AM
Last Post: Arehandoro
  Camera with stange colors zykran 0 1,067 09-18-2020, 10:05 AM
Last Post: zykran
  camera question xinyiman 3 2,863 08-31-2020, 05:50 AM
Last Post: Veraendert

Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)