Troubleshooting RockPro64 + Roshambo case SSD problems
#1
I recently purchased a RockPro64 & Roshambo case, and I installed Batocera Linux on it and enabled the case, everything seems to work but the RoshamboPro kit seems to have a problem when inserting the SSD on the board. 

When I insert the SSD into the board, the unit behaves erratically, some of the behaviors I have witnessed include USB panel in front of the unit stops responding, fan stops, SSD is recognized momentarily, top buttons (Power/Reset) stop working and sometimes the LED 706 inside the unit will blink. After removing the SSD, the system behaves normally.
 
I have rules out a problem with the SSD (It works fine when connecting to other machine) or with the RockPro64 USB3 (when I connect the SSD directly outside the case, it works), but I don't know if it is a problem with the cable connecting the RockPro64 to the board or the Roshambo board itself.

Anyone has experienced similar issues? Any known workaround? 

Thanks
  Reply
#2
(11-20-2020, 01:57 PM)necoc.yaotl Wrote: I recently purchased a RockPro64 & Roshambo case, and I installed Batocera Linux on it and enabled the case, everything seems to work but the RoshamboPro kit seems to have a problem when inserting the SSD on the board. 

When I insert the SSD into the board, the unit behaves erratically, some of the behaviors I have witnessed include USB panel in front of the unit stops responding, fan stops, SSD is recognized momentarily, top buttons (Power/Reset) stop working and sometimes the LED 706 inside the unit will blink. After removing the SSD, the system behaves normally.
 
I have rules out a problem with the SSD (It works fine when connecting to other machine) or with the RockPro64 USB3 (when I connect the SSD directly outside the case, it works), but I don't know if it is a problem with the cable connecting the RockPro64 to the board or the Roshambo board itself.

Anyone has experienced similar issues? Any known workaround? 

Thanks
 
Update. 

I got a separate RoshamboPro case, and everything looks normal on this one, so I have to assume a faulty board or/and cable.
  Reply


Possibly Related Threads…
Thread Author Replies Views Last Post
  Feasibility of mining crypto on RockPro64? epoliqui 0 152 01-02-2021, 05:55 PM
Last Post: epoliqui
  ROCKPro64 4GB availability p1trson 5 581 12-30-2020, 11:28 AM
Last Post: jussi
  Rockpro64 RAM issues sausal 5 1,124 12-06-2020, 12:09 AM
Last Post: tllim
  hardrock64/rockpro64 questions xmixahlx 3 1,107 11-26-2020, 03:13 AM
Last Post: Munchkin
  Rockpro64 CPU fan mikeD 30 16,920 11-25-2020, 09:28 AM
Last Post: eduapof
  No sound from rockpro64 audio jack. rahulsharma 2 1,168 11-18-2020, 04:46 AM
Last Post: Wizzard
  NAS kit with RockPro64 keuplat 0 277 11-10-2020, 11:57 AM
Last Post: keuplat
  Rockpro64 with PCI FC Card - Not booting (Sometimes) MSteam 1 418 10-25-2020, 07:42 PM
Last Post: MSteam
  Rockpro64 boot issues larsgn 14 4,860 10-21-2020, 07:54 AM
Last Post: quinterro
  RockPro64 SSD Expansion Board/SATA Shield as0zial 5 1,414 10-18-2020, 08:05 PM
Last Post: revoman

Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)