Phone not detecting telco access points
#1
Hi everyone,

I just got my phone in the mail and got PostmarketOS up and running. The phone is not detecting any telco access points. My Android phone does. Any ideas?

Cheers,

Pinoideae
#2
Can anyone help me with this issue? Cheers.
#3
(09-11-2020, 02:49 AM)Pinoideae Wrote: Hi everyone,

I just got my phone in the mail and got PostmarketOS up and running. The phone is not detecting any telco access points. My Android phone does. Any ideas?

Cheers,

Pinoideae

Are you using the sim card from your Android phone ?
      LINUX = CHOICES
         **BCnAZ**
               Idea
   Donate to $upport
your favorite OS Team
#4
(09-19-2020, 06:30 AM)bcnaz Wrote:
(09-11-2020, 02:49 AM)Pinoideae Wrote: Hi everyone,

I just got my phone in the mail and got PostmarketOS up and running. The phone is not detecting any telco access points. My Android phone does. Any ideas?

Cheers,

Pinoideae

Are you using the sim card from your Android phone ?

Yeah, I swapped it over to test it. Do I need a new one?
#5
(09-20-2020, 11:15 AM)Pinoideae Wrote:
(09-19-2020, 06:30 AM)bcnaz Wrote:
(09-11-2020, 02:49 AM)Pinoideae Wrote: Hi everyone,

I just got my phone in the mail and got PostmarketOS up and running. The phone is not detecting any telco access points. My Android phone does. Any ideas?

Cheers,

Pinoideae

Are you using the sim card from your Android phone ?

Yeah, I swapped it over to test it. Do I need a new one?
In general you shouldn't need a new one, but it would help if you told people which telco you're using, and perhaps where, as there may be some specific issues. As an example one person found that their telco's towers in their area were using an incompatible radio frequency, so had to find a different telco using a compatible frequency in their area.
#6
(09-21-2020, 06:50 AM)wibble Wrote:
(09-20-2020, 11:15 AM)Pinoideae Wrote:
(09-19-2020, 06:30 AM)bcnaz Wrote:
(09-11-2020, 02:49 AM)Pinoideae Wrote: Hi everyone,

I just got my phone in the mail and got PostmarketOS up and running. The phone is not detecting any telco access points. My Android phone does. Any ideas?

Cheers,

Pinoideae

Are you using the sim card from your Android phone ?

Yeah, I swapped it over to test it. Do I need a new one?
In general you shouldn't need a new one, but it would help if you told people which telco you're using, and perhaps where, as there may be some specific issues. As an example one person found that their telco's towers in their area were using an incompatible radio frequency, so had to find a different telco using a compatible frequency in their area.

I'm on the Telstra network (the only network available in my area), which has a comprehensive set of frequencies. It's simply not picking up any signal.
#7
I got a new Telstra Simm and it's working. Go figure.


Possibly Related Threads…
Thread Author Replies Views Last Post
  phone won't boot from emmc with sdcard inserted ssilvi 3 2,157 06-06-2021, 02:47 AM
Last Post: ssilvi
  No USB connection - phone not seen! --- 24 16,392 12-14-2020, 08:24 PM
Last Post: ---
  Phone arrived: Stupid Questions begin. Setting up OpenVPN? OLOV 3 3,148 10-06-2020, 05:10 PM
Last Post: OLOV
  Cant shut phone down Cree 2 2,539 09-27-2020, 10:37 AM
Last Post: Cree
Information pmOS CE phone cannot boot from known good SD singpolyma 2 2,643 09-05-2020, 06:36 PM
Last Post: juanjoseor
  unable to boot the phone with PM OS after battery has completely discharged nieral 1 2,072 08-24-2020, 06:34 AM
Last Post: PureTryOut
  PMOS Community Edition phone,shipping OS bcnaz 1 2,095 08-22-2020, 03:30 AM
Last Post: PureTryOut
  How do I set the date and time on the phone? realrichardsharpe@gmail.com 2 3,350 03-03-2020, 08:08 PM
Last Post: pinerokc

Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)