Latest Installer Image hangs after updates
#1
I used the latest 2020-Jul-16 12:26 image and was able to burn and SD card then go through the installation.  Once the installation completed and rebooted I went to the Software application and chose updates.  I got an initial error message about a Gnome component which I closed out then it showed all the updates.  I applied all the updates and rebooted.  Now it just hangs with a white/green/purple LED cycling.  I have tried this twice on two different SD cards with the same result.

Is this expected or have others noticed the same behavior?
#2
(07-19-2020, 08:39 PM)u20200719 Wrote: I used the latest 2020-Jul-16 12:26 image and was able to burn and SD card then go through the installation.  Once the installation completed and rebooted I went to the Software application and chose updates.  I got an initial error message about a Gnome component which I closed out then it showed all the updates.  I applied all the updates and rebooted.  Now it just hangs with a white/green/purple LED cycling.  I have tried this twice on two different SD cards with the same result.

Is this expected or have others noticed the same behavior?

Here's a video showing the install, update, and boot failure after the update.

http://www.filedropper.com/postmarketosinstaller

Downloading and copying image to SD

wget https://images.postmarketos.org/pinephon...ler.img.xz

xz -d pine64-pinephone-20200716-phosh-v20.05-installer.img.xz

md5sum pine64-pinephone-20200716-phosh-v20.05-installer.img
0a09f1c62457076241eb5c9dd6dae631  pine64-pinephone-20200716-phosh-v20.05-installer.img


sudo dd if=pine64-pinephone-20200716-phosh-v20.05-installer.img of=/dev/sdb bs=4M
895+1 records in
895+1 records out
3757047808 bytes (3.8 GB, 3.5 GiB) copied, 411.442 s, 9.1 MB/s
#3
(07-19-2020, 08:39 PM)u20200719 Wrote: I used the latest 2020-Jul-16 12:26 image and was able to burn and SD card then go through the installation.  Once the installation completed and rebooted I went to the Software application and chose updates.  I got an initial error message about a Gnome component which I closed out then it showed all the updates.  I applied all the updates and rebooted.  Now it just hangs with a white/green/purple LED cycling.  I have tried this twice on two different SD cards with the same result.

Is this expected or have others noticed the same behavior?

Problem exists also here.

After the update no more boot. No screen output, display stays black here
#4
New image available from 22-7-2020
#5
(07-22-2020, 09:09 AM)firefox-58 Wrote: New image available from 22-7-2020
That seems to resolve it since there are no updates after loading with this installer.  The other installer worked, then failed to load after applying updates.  I'm not sure what the behavior will be if updates arrive with this version.


Possibly Related Threads…
Thread Author Replies Views Last Post
  how to install updates? someGermanGuy 2 271 04-26-2022, 12:48 PM
Last Post: someGermanGuy
  Latest suggestion to fix modem instability? feklee 10 3,443 01-31-2022, 01:16 PM
Last Post: feklee
  Latest build no firefox, text editor? cosmicschock 2 1,015 10-03-2021, 12:19 PM
Last Post: cosmicschock
  Where is the original PM OS image for Pinephone? mw4jet 1 1,508 03-14-2021, 07:37 AM
Last Post: ludix
  PMOS test image: failed EG25 test broke modem fw MtnSk8 4 2,890 02-28-2021, 02:20 PM
Last Post: MtnSk8
  Is a Software update the same as instaling an updated image Word5 1 1,904 09-19-2020, 10:23 PM
Last Post: jmorris
  Incorrect Passphrase - FIx | How To Reinstall Image. NobodyNew1 0 1,429 09-02-2020, 09:30 PM
Last Post: NobodyNew1
  sxmo image Verizon calls and SMS work! Saliency 8 5,283 08-22-2020, 03:28 AM
Last Post: PureTryOut
  PMOS Installer Images bcnaz 6 4,192 08-09-2020, 06:07 PM
Last Post: rocket2nfinity
Question Silly question: What is the new ANX demo image? gotomech 8 5,874 06-20-2020, 02:57 PM
Last Post: gotomech

Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)