USB-C to 4k monitor: right 1/3 not working
#1
I got a USB-C to HDMI adapter cable and a USB-C to mini-DP adapter cable, and with both of them the right 1/3rd of the screen is bad, digital noise or whatever.

Is this normal? Or is my PBP video output bad? Or could the adapters be not well adapted?

Switching to Full HD video works fine, so it's not a major problem.
  Reply
#2
It seems the framebuffer can' t handle more than 4096*4096 pixels.
Can you see if you can move the screens above each other, instead of side by side?
https://forum.manjaro.org/t/pinebook-pro.../148882/11
  Reply
#3
Thanks for your reply. With either cable there is only one monitor connected. So either USB-C with adapter to HDMI cable to 4k monitor or USB-C with adapter to DP cable to 4k monitor. According to the spec this should be possible, but with my hardware it doesn't work...
  Reply
#4
From what I understand, some distros have the frame view port limited to 4096x4096. That means the builtin 1080p and an external 1080p work fine together. And external 4K only work fine. But, builtin 1080p + external 4K does not.

Try a different Linux distro.

Ideally, we would see the frame view port limit changed to 6144x4096 or something like that.
--
Arwen Evenstar
Princess of Rivendale
  Reply
#5
Again, I am using only an external 4k monitor, not the PBP screen alongside the external one. That should work, but doesn't. If anyone knows whether the standard manjaro works or doesn't work with a single 4k monitor, please report it here (I searched the forum but couldn't find anything). If anyone has success with a standard iso image on sd card that I could easily try, please also report.
Thanks for any and all information - I'm not sure my PBP is the problem (hardware or software) or my adapters...
  Reply


Possibly Related Threads…
Thread Author Replies Views Last Post
Sad Webcam not working in pinebook pro with Manjaro jcarball 2 174 04-28-2021, 03:23 PM
Last Post: jcarball
  External Monitor Recommendations SteveSquatch 1 310 02-17-2021, 08:23 AM
Last Post: Arwen
  Built-in Webcam Not Working fozzedout 36 13,226 02-01-2021, 08:59 AM
Last Post: lemaurien19
  [split] U-Boot with NVMe support, keyboard & display working as400 83 30,681 01-27-2021, 12:48 AM
Last Post: as400
  is it possible to get wifi monitor mode on the pbp? BananaPekan 0 300 01-17-2021, 01:50 PM
Last Post: BananaPekan
  Booting to sdcard stopped working after emmc flash techiedog 3 942 12-31-2020, 06:30 PM
Last Post: Anarethos
  Wifi stopped working after updates pineitup 10 2,494 11-07-2020, 02:59 AM
Last Post: wdt
  Working terminal emulator bookguy1 7 2,879 08-04-2020, 02:34 PM
Last Post: mfashby
  Suspend with NVME not working - Default Debian appdev46 5 2,952 07-14-2020, 01:53 PM
Last Post: Jeremiah Cornelius
  New PBP - WiFi not working! ashwinpatel 9 3,365 06-16-2020, 10:15 PM
Last Post: ashwinpatel

Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)