update #41
#1
i was on version #39 ,when updating to #41 , it would only reboot to the pine64 cone or the ubports update install icon. 

reinstalled via jumpdrive to emmc . all ok again now
 
anyone else have this happen
#2
(06-07-2020, 05:34 PM)colin hodsdon Wrote: i was on version #39 ,when updating to #41 , it would only reboot to the pine64 cone or the ubports update install icon. 

reinstalled via jumpdrive to emmc . all ok again now
 
anyone else have this happen

Yea, testing things for stable. Right at this very moment you should also see very good performance but no crust and no GPS
You can find me on IRC, Discord and Twitter


#3
(06-07-2020, 05:46 PM)Luke Wrote:
(06-07-2020, 05:34 PM)colin hodsdon Wrote: i was on version #39 ,when updating to #41 , it would only reboot to the pine64 cone or the ubports update install icon. 

reinstalled via jumpdrive to emmc . all ok again now
 
anyone else have this happen

Yea, testing things for stable. Right at this very moment you should also see very good performance but no crust and no GPS

This reinforces the need for an undo-feature. I am not using the Pinephone and UT as my daily drivers yet, but was still a bit annoyed that I had to do a fresh install, deleting all the settings and installations that I had applied over the past month.

Doing backups via Jumpdrive is not a solution as it involves juggling cards again.
#4
(06-07-2020, 08:17 PM)Zweitaktmotor Wrote:
(06-07-2020, 05:46 PM)Luke Wrote:
(06-07-2020, 05:34 PM)colin hodsdon Wrote: i was on version #39 ,when updating to #41 , it would only reboot to the pine64 cone or the ubports update install icon. 

reinstalled via jumpdrive to emmc . all ok again now
 
anyone else have this happen

Yea, testing things for stable. Right at this very moment you should also see very good performance but no crust and no GPS

This reinforces the need for an undo-feature. I am not using the Pinephone and UT as my daily drivers yet, but was still a bit annoyed that I had to do a fresh install, deleting all the settings and installations that I had applied over the past month.

Doing backups via Jumpdrive is not a solution as it involves juggling cards again.

You are on development branch ... of course things can/ will break Tongue
You can find me on IRC, Discord and Twitter


#5
(06-08-2020, 05:05 AM)Luke Wrote: You are on development branch ... of course things can/ will break Tongue

Of course. But that's not to say that things can go wrong on Stable as well or that a user might do something that breaks his system. It would really be good to have a way to go  back to the last working setup, undoing everything that happened since.

I presume the problem with #41 was not intentional and could have been fixed with #42?
#6
(06-08-2020, 05:17 AM)Zweitaktmotor Wrote:
(06-08-2020, 05:05 AM)Luke Wrote: You are on development branch ... of course things can/ will break Tongue

Of course. But that's not to say that things can go wrong on Stable as well or that a user might do something that breaks his system. It would really be good to have a way to go  back to the last working setup, undoing everything that happened since.

I presume the problem with #41 was not intentional and could have been fixed with #42?

Yes. Marius was working on the shader (which makes the UI feel sluggish), and finally solved it it seems but there was some breakage in the process
You can find me on IRC, Discord and Twitter


#7
(06-08-2020, 05:55 AM)Luke Wrote:
(06-08-2020, 05:17 AM)Zweitaktmotor Wrote:
(06-08-2020, 05:05 AM)Luke Wrote: You are on development branch ... of course things can/ will break Tongue

Of course. But that's not to say that things can go wrong on Stable as well or that a user might do something that breaks his system. It would really be good to have a way to go  back to the last working setup, undoing everything that happened since.

I presume the problem with #41 was not intentional and could have been fixed with #42?

Yes. Marius was working on the shader (which makes the UI feel sluggish), and finally solved it it seems but there was some breakage in the process

When updating to #41 , it would only reboot to the pine64 cone, and it did the same with #42
#8
(06-08-2020, 06:14 AM)tgv34 Wrote:
(06-08-2020, 05:55 AM)Luke Wrote:
(06-08-2020, 05:17 AM)Zweitaktmotor Wrote:
(06-08-2020, 05:05 AM)Luke Wrote: You are on development branch ... of course things can/ will break Tongue

Of course. But that's not to say that things can go wrong on Stable as well or that a user might do something that breaks his system. It would really be good to have a way to go  back to the last working setup, undoing everything that happened since.

I presume the problem with #41 was not intentional and could have been fixed with #42?

Yes. Marius was working on the shader (which makes the UI feel sluggish), and finally solved it it seems but there was some breakage in the process

When updating to #41 , it would only reboot to the pine64 cone, and it did the same with #42

Seems your partition got corrupted
You can find me on IRC, Discord and Twitter


#9
(06-08-2020, 05:55 AM)Luke Wrote: (...) Marius was working on the shader (which makes the UI feel sluggish), and finally solved it it seems but there was some breakage in the process

The operation was successful, the patient died  Tongue
This is a joke of course Smile Marius does a fantastic job.
#10
(06-07-2020, 05:46 PM)Luke Wrote:
(06-07-2020, 05:34 PM)colin hodsdon Wrote: i was on version #39 ,when updating to #41 , it would only reboot to the pine64 cone or the ubports update install icon. 

reinstalled via jumpdrive to emmc . all ok again now
 
anyone else have this happen

Yea, testing things for stable. Right at this very moment you should also see very good performance but no crust and no GPS

thanks LUKE, got my CE now , tough getting the rear cover off..
nice proffesional looking packaging and presentation


Possibly Related Threads…
Thread Author Replies Views Last Post
  PinePhone and PinePhone Pro 20.04 Focal Install and Update c3l@ 0 748 05-12-2023, 05:06 AM
Last Post: c3l@
  How to find out about package versions on different update channels? kqlnut 0 1,687 08-30-2021, 01:38 PM
Last Post: kqlnut
  What does an OTA Update look like lsitongia 0 1,582 08-24-2021, 10:20 AM
Last Post: lsitongia
Sad Help! - Screen blank after update. Zweitaktmotor 4 4,571 07-26-2021, 05:17 PM
Last Post: Zweitaktmotor
  Update Channels & Kernel Version mark1250 2 3,238 03-20-2021, 08:26 AM
Last Post: mark1250
  Kernel update failing issues KNERD 5 6,792 01-10-2021, 01:49 PM
Last Post: KNERD
  Kernel Update Channel Zweitaktmotor 2 3,797 01-06-2021, 08:22 PM
Last Post: Korac
  Update process getting more buggy. Cree 0 1,892 08-26-2020, 12:43 AM
Last Post: Cree
  Update Python and get gcc? sunnystormy 2 3,556 08-10-2020, 09:04 AM
Last Post: sunnystormy
  A Few Issues After OTA-12 Update falkensmaze 2 4,006 05-14-2020, 12:31 PM
Last Post: falkensmaze

Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)