New ROCK64 doesn't boot
#1
Hello all:
in first place, I want to say hello to all, I'm a new user of Rock64 and this forum.

I've received my new Rock64 yesterday, and I can't get to boot never... 
I've tried with a lot of images from the Pine64 installer and others burned with Etcher (ubuntu, xenial, diet, openmediavault, etc)
I've tried with two differents SD cards
I've tried with network and without it
I've tried with a usbserial connected to 6, 8 and 10 pin to monitor console output (no output received)

... and the result is always the same:

The green led is on
The red led is on
The white led is on
All permanently
And there is no output from HDMI


Someone can help me to understand what's wrong? Am I missing something?


Thanks in advance...
#2
(06-02-2018, 05:05 AM)p3ntium Wrote: Someone can help me to understand what's wrong? Am I missing something?

Are you using a TV or Monitor?

What resolution etc?

Are you able to check what IP it gets from your router and try pinging it?
#3
Hi:
It's a monitor Up to 1920ppp
Yes the ethernet cable is always connected and the rock64 never gets IP
Thnkss
#4
Have you tried powering it up without the SD card inserted. What is the status of the LEDs when you do this.
#5
Hi:
I've tested now. The result is the same:

The green led is on
The red led is on
The white led is on
All permanently

Sad
#6
Someone can say me a stable image that works for sure. I want to test if my board can run almost one time.
I don't know if my Rock64 is broken or I'm wrong at all...

Thanks!!!
#7
these are old but stable releases
https://github.com/ayufan-rock64/linux-b...tag/0.5.10
#8
I've tested with a pair of these and the same result....

Always it's hard like this? I mean, I have a lot of raspberries pi 3 and all boot at first time after burn the image with etcher.
With this board (Rock64), after my experience and other posts I've read, it seems that the Rock64 is hard to get a stable boot...

It's very frustrating...
#9
This one worked for me first time. Try it yourself and see https://www.armbian.com/rock64/
#10
I've already tested these images. The same results:

All 3 leds on
Ethernet led on

And nothing happens: no hdmi output, no dhcp requests....

Thanks


Possibly Related Threads…
Thread Author Replies Views Last Post
  Rock64 No Audio @ Debian 12 dmitrymyadzelets 2 442 04-08-2024, 06:47 AM
Last Post: dmitrymyadzelets
  OpenWRT on the Rock64 CanadianBacon 14 8,689 04-03-2024, 08:48 AM
Last Post: helpmerock
  Rock64 bricked shawwwn 7 5,892 03-17-2024, 12:22 PM
Last Post: dmitrymyadzelets
  Rock64 won't boot luminosity7 10 4,438 03-16-2024, 08:33 AM
Last Post: dmitrymyadzelets
  Rock64 doesn't boot dstallmo 1 399 03-16-2024, 08:29 AM
Last Post: dmitrymyadzelets
  Boot from SPI first mjnck 1 1,593 02-29-2024, 02:12 PM
Last Post: reukiodo
  How well does Rock64 deal with HDR and Atmos on Kodi? drvlikhell 3 2,023 04-29-2023, 04:24 AM
Last Post: newestssd
  Rock64 board not working, no HDMI no Ethernet. EDited 3 3,633 01-17-2023, 02:31 PM
Last Post: Flagtrax
  ROCK64 v3 can it boot from USB? Tsagualsa 4 2,211 11-29-2022, 11:31 AM
Last Post: Macgyver
  rock64 v3 spiflash Macgyver 0 795 11-28-2022, 02:18 PM
Last Post: Macgyver

Forum Jump:


Users browsing this thread: 2 Guest(s)