Ethernet issue
#1
Hello,

Installed the latest pine64-image-debianmate-310102bsp-2.img, it flashed fine, running on a Pine64 2GB board, using the Wi-Fi / BT module. 

When Debian starts up, the Eth0 connection says connected, and the negotiation icon on top right stays on and moving, thing is, i don't even have an Ethernet cable plugged in and it says "Connected"? I have to disconnect the connection before it stops. When I plug an Ethernet cable in, it will not initiate DHCP, or if i insert static, there is just no connection. 

I even inserted the SD into another Pine64 board, same result. Eth0 just won't work, Wi-FI works fine though. Any suggestions? 

p.s I did run the scripts to update etc...
  Reply
#2
(07-21-2017, 06:23 AM)Matthew Wrote: Installed the latest pine64-image-debianmate-310102bsp-2.img, 

 Any suggestions? 

Get the latest ubuntu image for PineA64+;  if you need gui use the mate image, if you need a server or want to run headless use the base image;  you can add gui later via script if you like.

visit us on irc for live helps
marcushh777    Cool

please join us for a chat @  irc.pine64.xyz:6667   or ssl  irc.pine64.xyz:6697

( I regret that I am not able to respond to personal messages;  let's meet on irc! )
  Reply
#3
(07-21-2017, 07:07 AM)MarkHaysHarris777 Wrote:
(07-21-2017, 06:23 AM)Matthew Wrote: Installed the latest pine64-image-debianmate-310102bsp-2.img, 

 Any suggestions? 

Get the latest ubuntu image for PineA64+;  if you need gui use the mate image, if you need a server or want to run headless use the base image;  you can add gui later via script if you like.

visit us on irc for live helps

Thanks for your reply, so that means that this build has bugs? I need GUI... running headless is what i wanted to achieve but, having network difficulties I am forced to use GUI.
  Reply
#4
That image may be the latest but its very old. If you need debian specifically then use armbian's build.
You can find me on IRC, Discord and Twitter


  Reply
#5
(07-21-2017, 08:09 AM)Luke Wrote: That image may be the latest but its very old. If you need debian specifically then use armbian's build.

Thanks for your help, will try it out Smile
  Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Strange OpenSSL RSA speed Test issue _835_ 2 409 07-27-2017, 12:51 AM
Last Post: _835_
  Variable Gigabit Ethernet speed? sheffield_nick 4 953 08-24-2016, 11:26 PM
Last Post: MarkHaysHarris777
  network issue with no ethernet chrwei 4 1,635 05-03-2016, 11:22 AM
Last Post: longsleep

Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)