A quick tutorial on having the image work its best
#29
(01-25-2020, 12:26 PM)Luke Wrote: All of these things may, very well, be addressed by the time you receive your phone, but I am just posting this in the even X or Y doesn't work/ is broken:

[edit] For starters, every morning (EU Time) you may wish to:

Code:
sudo apt update && apt upgrade -y


1) Downgrade Mesa (currently newest Mesa brakes the UI) [edit] fixed

2) Enabling sound (speaker routing at this time is also wrong - may be fixed soon)
3) Manually start the the modem (fix / hack soon)
[edit]  4) Change the wallpaper

1) Downgrade Mesa:




2) Enable Sound:


Code:
sudo modprobe snd_soc_simple_amplifier
sudo modprobe snd_soc_simple_card_utils


then:


Code:
amixer -c 0 set 'AIF1 Slot 0 Digital DAC' unmute

[edit] 2 Feb 2020

Then:

Quote:
Code:
amixer -c 0 set 'Line Out' unmute

To set volume on max:

Code:
Code:
amixer sset 'Line Out' 100%


3) Start modem:


Code:
sudo /usr/share/ofono/scripts/enable-modem
sudo /usr/share/ofono/scripts/online-modem
4) Change the wallpaper
In settings, navigate to background, and choose a different wallpaper (like the one with dogs) - there is some odd glitch that makes the OS run slow due to the wallpaper sizes.

Oddly enough, when I got the modem to run, the Wifi doesn't seem to be detecting any networks like it did before.

Speaking of modem, Text Messaging works but not Phone Calls from my experience.


Messages In This Thread
re: amixer not working - by curtvaughan - 02-15-2020, 09:03 AM
RE: A quick tutorial on having the image work its best - by DrewTechs - 02-24-2020, 05:42 PM

Possibly Related Threads…
Thread Author Replies Views Last Post
  Sound won’t work LMalilil 2 1,534 07-28-2020, 09:52 AM
Last Post: Cree
  wifi does not work - authentication problem? pphone-newbie 7 3,772 07-26-2020, 01:30 PM
Last Post: Cree
  dropdown menu doesn't work daniel 3 1,805 07-22-2020, 01:17 PM
Last Post: natasha
  Tutorial for new UBPorts CE users / list of known issues? ThatGeoGuy 2 2,238 07-21-2020, 05:54 PM
Last Post: natasha
  Image #58 Touchscreen Unresponsive BryWilson 3 2,269 06-27-2020, 02:38 AM
Last Post: Zweitaktmotor
  Does Miracast work? mercrapper 1 1,352 06-25-2020, 08:18 AM
Last Post: heng
  Image build guide? Djhg2000 3 2,396 06-18-2020, 02:04 PM
Last Post: bingo600
  Only the top few rows of pixels work on stable OTA 3 NoraCodes 0 905 06-18-2020, 09:18 AM
Last Post: NoraCodes
  Battery issues with latest image ashley123 6 3,377 06-14-2020, 11:06 AM
Last Post: KeithMcN
  Ubports OTA won't work on my braveheart none 12 6,378 06-13-2020, 03:23 AM
Last Post: tsar_chasm

Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)