Problems flashing u-boot on RockPRO64 eMMC
#1
Hi all,

I'm using a RockPro64 board with a eMMC.

I succesfully flashed an Armbian image to this emmc, and I can boot it without problems.

I tried to disable boot from SPI (placing a jumper on pins 25-23 on PI-2 connector) and I'm able to boot from eMMC (u-boot spl and u-boot are loaded from there).

I tried to compile a u-boot.itb from scratch using Ayufan's repo https://github.com/ayufan-rock64/linux-u-boot/ and I flashed it to eMMC using USB OTG cable and rkdeveloptool at offset 0x4000. But old bootloader stills boot, as my bootloader were flashed not in the right place.
Besides that, I can use rkdeveloptool only if I stop u-boot and then run command

rockusb 0 mmc 0

Additionally, only first of two scenarios reported here https://wiki.pine64.org/index.php/ROCKPr...e#OTG_mode is working, because if I disable SPI and eMMC with jumpers (so no bootloaders present) my board enter in MaskMode but rkdeveloptool does not work (seems unable to communicate with board).

What I'm doing wrong?

Thanks in advance, regards

mauro
  Reply
#2
I've had a similar experience when trying to use my self-built U-Boot using the DDR blob, as well as when extracting the U-Boot image from the ayufan build .debs and flashing that.
The only thing I've managed to get to booting a kernel so far is when dd'ing the first 1.5MB of the Armbian image to the eMMC and putting my system on top of that, which is less than satisfying.
  Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Upgrade Debian kernel on a SD/SATA drive boot combo. linuxha 4 72 3 hours ago
Last Post: dukla2000
  Rockpro64 not stable... crashes now and then. Pineapple 5 184 12-06-2019, 12:35 PM
Last Post: Pineapple
  Rockpro64 and stock arch linux TaborFife 1 243 11-29-2019, 12:18 PM
Last Post: Yoast
  slarm64 (unofficial slackware) ROCKPro64 RK3399 (aarch64) mara 25 4,326 11-27-2019, 12:15 PM
Last Post: mara
  Ayufan 5.4.0 rc1 release - cannot boot Mentaluproar 1 112 11-27-2019, 04:26 AM
Last Post: dukla2000
  RockPro64 getting started - non-booting images [solved] new-rockpro-user 1 68 11-21-2019, 01:09 AM
Last Post: new-rockpro-user
  new rockpro64: images won't boot [solved] new-rockpro-user 0 45 11-20-2019, 12:42 PM
Last Post: new-rockpro-user
  Could someone explain the boot partition to me? Mentaluproar 2 112 11-15-2019, 08:33 PM
Last Post: Mentaluproar
Thumbs Up Batocera for RockPro64 Luke 3 1,880 11-06-2019, 02:12 PM
Last Post: Wizzard
  DLNA and/or Plex problem with RockPro64 aldrick 10 275 10-20-2019, 10:34 PM
Last Post: aldrick

Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)