0.7.10 pre-release
#1
0.7.10 pre-release images are now available for download.
  If you manage to click this link you'll join in the IRC channel
  Reply
#2
Hope it is just me: downloaded bionic minimal, dd to my old eMMC, boots OK to a login prompt but rock64/rock64 not valid!
ROCKPro64 v2.1 2GB, SM961 128GB NVMe for rootfs, HDMI video & sound, Bluetooth keyboard & mouse
Started Bionic minimal - now Cosmic, Openbox desktop for general purpose daily PC.
  Reply
#3
Interesting - I have no means of checking right now, but hopefully we get more feedback..
  If you manage to click this link you'll join in the IRC channel
  Reply
#4
I am interested in this, I can try it tomorrow morning.
  Reply
#5
It is me - sorry. Have logged in to bionic minimal & stretch minimal fine now.

Not sure what my setup gets wrong but no matter. (t is something weird if I leave my SDcard in - if I remove it all is fine with 0.7.10 on the eMMC.)

But for sure there are problems with sound as per other threads: install mpv libdrm-rockchip1 and libmali-rk-midgard-t86x-r14p0-gbm, setup .asoundrc for card 1 to play through hdmi. rkmpv yourmovie.mp4 plays fine first time. goes ultra slow thereafter with noise in the log file. As per this post.
ROCKPro64 v2.1 2GB, SM961 128GB NVMe for rootfs, HDMI video & sound, Bluetooth keyboard & mouse
Started Bionic minimal - now Cosmic, Openbox desktop for general purpose daily PC.
  Reply
#6
(10-08-2018, 04:46 PM)dukla2000 Wrote: Not sure what my setup gets wrong but no matter. (t is something weird if I leave my SDcard in - if I remove it all is fine with 0.7.10 on the eMMC.)


Does the sdcard have a bootable image on it? If so it could be a race condition between which root is mounted.
  Reply
#7
(10-08-2018, 04:52 PM)evilbunny Wrote:
(10-08-2018, 04:46 PM)dukla2000 Wrote: Not sure what my setup gets wrong but no matter. (t is something weird if I leave my SDcard in - if I remove it all is fine with 0.7.10 on the eMMC.)


Does the sdcard have a bootable image on it? If so it could be a race condition between which root is mounted.
Yup - the SDcard is my usual boot but it calls for rootfs on the NVMe. (And the eMMC is normally unplugged else I cant boot 4.18 or 4.19.)

At the moment really perplexed: my understanding of the RockPro64 says the eMMC takes preference in all cases, all ways, if it is present. Now I do know that I have hacked my eMMC mercilessly trying to sort out what is wrong booting 4.18 or 4.19, including some low-level hacks on the (eMMC) boot sections.

But the giveaway symptom is this: on my normal setup my machine name is rpro64 (not the default rockpro64). If I dd 0.7.10 to the eMMC and reboot with the SDcard in, the login prompt is for rockpro64 but rock64/rock64 does not work. (Nor does my normal userid/password which are both changed from the default.) But the real giveaway was when I tried stretch - the line above the login prompt was for ubuntu 18.04. Which lead me to remove the SDcard and all was as expected.

Puzzling but as I say (I think) irrelevant as a comment on 0.7.10!
ROCKPro64 v2.1 2GB, SM961 128GB NVMe for rootfs, HDMI video & sound, Bluetooth keyboard & mouse
Started Bionic minimal - now Cosmic, Openbox desktop for general purpose daily PC.
  Reply
#8
I've already done that experience too. And before 0.7.10
Sorry for any mistakes. English is not my native language

1. RP64 v2.0 / PCIe NVMe as root / sd-card as boot / 2,5 Zoll HDD 1TB (USB3) using as Webserver .... (Kernel 4.4.167-1140-rockchip-ayufan-g6f266fb5d677)
2. RP64 v2.1 / PCIe SATA Marvell 88SE9230 Chipsatz / sd-card / 2 * 2,5 Zoll 2TB HDD (raid1) / using as NAS / Kernel 5.0.0-1101-ayufan-g41eeb7cd789e
3. RP64 v2.1 / testing.....testing....testing

https://forum.frank-mankel.org/category/14/rockpro64



  Reply
#9
(10-08-2018, 09:29 PM)Bullet64 Wrote: I've already done that experience too. And before 0.7.10
Good to hear - it is not just me! And it is not 0.7.10.

I can confirm 0.7.10 fixes the mainline eMMC issue: starting from my plain 0.7.10 installation, installing 4.19.0-rc4-1071 reboots fine into 4.19 Smile 

Sadly at 4.19 no soundcards at all - as above sound problems at 4.4.154-1122 (stock 0.7.10) as well.
ROCKPro64 v2.1 2GB, SM961 128GB NVMe for rootfs, HDMI video & sound, Bluetooth keyboard & mouse
Started Bionic minimal - now Cosmic, Openbox desktop for general purpose daily PC.
  Reply
#10
Hello,
 on 4.4.154-1122 I got no hdmi-sound, mpv with mpp is no longer working. Also the cpu-fan is barely moving when I fiddle with  pwm-fan/hwmon/hwmon0/pwm1
All of that was no problem with 4.4.138-1094  Can someone confirm this or is it just me?
TIA,
hunderteins
  Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
Big Grin Feature Complete Debian Desktop Release Mrfixit2001 144 12,131 Yesterday, 11:39 AM
Last Post: Faradn
  New Stable release from Ayufan (0.8.3) Luke 9 705 07-20-2019, 03:51 AM
Last Post: stuartiannaylor
  ayufan 0.7.12 pre-release images (help testing) Luke 11 1,422 03-22-2019, 05:10 PM
Last Post: Luke
Star 0.7.9 Linux release from ayufan Luke 48 15,702 02-25-2019, 02:55 PM
Last Post: Luke
  RETRO-GAMING: ANNOUNCING BETA RELEASE OF RECALBOX FOR THE ROCKPRO64 Mrfixit2001 28 2,439 02-22-2019, 04:03 PM
Last Post: Luke
Big Grin ANNOUNCING RECALBOX FOR THE ROCKPRO64 - ALPHA RELEASE Mrfixit2001 20 4,210 01-10-2019, 11:42 AM
Last Post: Luke
  0.7.11 pre-release Bullet64 0 443 10-25-2018, 01:53 PM
Last Post: Bullet64
  No more update on ayufan's github release Ryan 4 736 09-30-2018, 06:16 PM
Last Post: Takenover83
  How to release default swap space jzhang18 2 345 08-27-2018, 11:20 AM
Last Post: jzhang18
Star [Archived] Initial Linux release from ayufan (0.6.XX) Luke 49 6,543 07-24-2018, 03:23 PM
Last Post: Luke

Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)