WiFi on Armbian problem
#13
(08-31-2018, 08:43 AM)Rocklobster Wrote: I'm running the Rock64 24/7 on the Armbian Distro for the last 4 months via wifi and not a single issue with it. It's either a) your particular Distro, b) your wifi adapter and the driver version you're using or possibly c) how your connection between your router and your wifi is being handled. Have you Ethernet as well as wifi connected to your Rock64. If so try disconnecting the Ethernet.

How close is your Rock64 located to your router. Is there anything else in you LAN that might be causing conflict. Have you tried using a different channel on your router. Maybe a conflict from your neighbour.

Plenty to check outside of your Rock64 so might be worth going this route.

Thanks for the response.

I'm pretty certain it's a driver issue, I live in a fairly unpopulated place, I have 3 raspberry pis setup and using WiFi dongles which are working seamlessly, plus plenty if other kit.
I can swap adapter around and the Pis always work, the Rock64 though will not reliably work, it's been difficult since day one which was in Debian Jessie, but I got the adapter working.  I'd upgraded to Stretch and a while after out of the blue the Wi-Fi stopped working.
I've tried Armbian, Debian minimal 64bit, Ubuntu minimal, Ubuntu LXDE in the last days and none work with the Pine64 WiFi adapter.  I tried swapping out the adapters from the Pis and thought I'd found one that worked, but now that is misbehaving too.
All the adapters see my network SSID so drivers are loading, but when you enter credentials in nmtui they just refuse to connect; this only happens in the Rock64, all other devices connect to my network faultlessly.  The pine64 wifi adapter is currently rock solid on my PiZero, wont work on the Rock64 though.

EDIT: To ensure I wasnt going crazy I reflashed the SD card with Ubuntu Desktop, swapped the original Pine64 WiFi adapter back in. Well it got an IP address and I could do an update, after restarting, it couldnr get an IP address, then it lost the SSID, it added a new SSID_1 which also didnt work. I deleted all the networks in nmtui, restarted and it found an IP address, but its so slow I cant even do an update. And then it ceases to work altogether again. Swap the adaper pack to PiZero, works perfectly with no setup...
  Reply


Messages In This Thread
WiFi on Armbian problem - by scalextrix - 08-19-2018, 04:49 AM
RE: WiFi on Armbian problem - by evilbunny - 08-19-2018, 05:00 AM
RE: WiFi on Armbian problem - by scalextrix - 08-19-2018, 05:08 AM
RE: WiFi on Armbian problem - by evilbunny - 08-19-2018, 05:18 AM
RE: WiFi on Armbian problem - by scalextrix - 08-19-2018, 05:32 AM
RE: WiFi on Armbian problem - by scalextrix - 08-30-2018, 11:58 AM
RE: WiFi on Armbian problem - by scalextrix - 08-19-2018, 10:40 AM
RE: WiFi on Armbian problem - by scalextrix - 08-20-2018, 02:40 AM
RE: WiFi on Armbian problem - by scalextrix - 08-21-2018, 05:33 AM
RE: WiFi on Armbian problem - by Rocklobster - 08-21-2018, 05:59 AM
RE: WiFi on Armbian problem - by scalextrix - 08-21-2018, 07:10 AM
RE: WiFi on Armbian problem - by Rocklobster - 08-31-2018, 08:43 AM
RE: WiFi on Armbian problem - by scalextrix - 09-01-2018, 09:03 AM
RE: WiFi on Armbian problem - by Rocklobster - 09-01-2018, 01:38 PM
RE: WiFi on Armbian problem - by scalextrix - 09-08-2018, 01:13 AM

Possibly Related Threads…
Thread Author Replies Views Last Post
  Armbian/Ubuntu for Rockbox Wizzard 5 867 05-18-2021, 08:18 AM
Last Post: Wizzard
  Armbian for Rock64 pineadmin 31 25,255 05-08-2021, 09:35 AM
Last Post: Wizzard
  External hard drive problem k8Va 17 11,783 03-09-2021, 02:31 PM
Last Post: calinb
  Arch Linux Arm - external RTC problem max 1 1,272 08-17-2020, 10:35 AM
Last Post: max
  Armbian 5.4.43: Network is unreachable; Red LED blinking; RNG failure? aves 1 1,198 07-27-2020, 02:04 PM
Last Post: aves
  Read-only problem mikedhoore 5 3,150 07-14-2020, 11:41 AM
Last Post: zein
  Unable to boot armbian fchazal 2 1,629 05-19-2020, 06:43 PM
Last Post: Rocklobster
Question bluetooth rock64 problem deta 3 2,182 05-06-2020, 11:29 PM
Last Post: deta
  armbian / bionic - hdmi to vga not functioning on newer5.4 kapqa 1 1,260 03-31-2020, 07:19 PM
Last Post: tllim
  Fedora 31 crosscompilation fdt problem mimics debian 888789 kf5zmi 2 1,788 01-20-2020, 12:25 PM
Last Post: kf5zmi

Forum Jump:


Users browsing this thread: 6 Guest(s)