No Boot
#1
Sad 
Hi Guys,

I just received my ROCKPRO64, but I have severe problems to get it to boot.
I prepared a SD card using the PINE64 Intaller, I have tried various OS offerings, Linux, Android, etc.
But none of them seem to boot the RockPro64.
The power supply is perfectly fine, it is capable if providing [email protected]
I even tried another power supply, same effect.
The board seems to be supplied, at the GPIO connector I can measure 5V as well as 3.3V.
The Ethernet LEDs are blinking if I plugin a network cable.
The Power button seems also to shut down the board if I press long enought (Ethernet LEDs turn off),
and by pressing the Power Button the Ethernet LED turn back on.
But under no circumstances I get a video out on HDMI, not can I see that the board has requested
a IP address.
So, it looks like as if the board is not booting from SD card at all.

Unfortunately I forgot to order an eMMC card as well, so I cannot check whether it boots from eMMC.

I placed already an order, but I have to wait a few more days for the eMMC card to arrive.

Is ther a special trick to get the board booted from SD card?
If there any other way I could check whether the board is atcually working, booting from USB maybe?

Any help would be highly appreciated.

Thx
Daniel
  Reply
#2
I didn't see the correct OS images under the PINE64 Installer for this. so I flashed with Etcher. I did it to the eMMC. I did order the USB adapter for that. so you might want to try Etcher as well. I haven't tried a SD card yet.
  Reply
#3
(07-27-2018, 02:36 PM)Firesped Wrote: I didn't see the correct OS images under the PINE64 Installer for this. so I flashed with Etcher. I did it to the eMMC. I did order the USB adapter for that. so you might want to try Etcher as well. I haven't tried a SD card yet.

I got it to work. Indeed, PINE64 does not offer ROCKPRO64 compatible images (why not???), obviously.
I was always trying ROCK64 images, which do not work.
Meanwhile I found the right images, and have it up and running.  Big Grin

Many Thx
  Reply
#4
(07-27-2018, 02:44 PM)mysli Wrote:
(07-27-2018, 02:36 PM)Firesped Wrote: I didn't see the correct OS images under the PINE64 Installer for this. so I flashed with Etcher. I did it to the eMMC. I did order the USB adapter for that. so you might want to try Etcher as well. I haven't tried a SD card yet.

I got it to work. Indeed, PINE64 does not offer ROCKPRO64 compatible images (why not???), obviously.
I was always trying ROCK64 images, which do not work.
Meanwhile I found the right images, and have it up and running.  Big Grin

Many Thx

Quote:PINE64 does not offer ROCKPRO64 compatible images (why not???

Because the board was just released to end-users and ayufan 'just' released 0.7.9 the other day. I'll update the WiKi (again) on monday and then the Pine Installer will be updated soon after ...
You can find me on IRC, Discord and Twitter


  Reply
#5
(07-27-2018, 04:15 PM)Luke Wrote:
(07-27-2018, 02:44 PM)mysli Wrote:
(07-27-2018, 02:36 PM)Firesped Wrote: I didn't see the correct OS images under the PINE64 Installer for this. so I flashed with Etcher. I did it to the eMMC. I did order the USB adapter for that. so you might want to try Etcher as well. I haven't tried a SD card yet.

I got it to work. Indeed, PINE64 does not offer ROCKPRO64 compatible images (why not???), obviously.
I was always trying ROCK64 images, which do not work.
Meanwhile I found the right images, and have it up and running.  Big Grin

Many Thx

Quote:PINE64 does not offer ROCKPRO64 compatible images (why not???

Because the board was just released to end-users and ayufan 'just' released 0.7.9 the other day. I'll update the WiKi (again) on monday and then the Pine Installer will be updated soon after ...
I'm a noob at this stuff and I just got my Rockpro64 and it is not turning on.
I know I'm doing something wrong, or forgetting to do something else, but all I can get is the power in LED and the network lights. The Hdd I have plugged in sounds to be spinning, but that is it. No image at the screen whatsoever.
I tryied with a 16gb eMMC drive and with a 32gb memory card, both with linux mint 19 image in them.
If you guys could help me , I would very much appreciate ??
  Reply
#6
(12-05-2018, 10:08 AM)drluispaulo Wrote: I tryied with a 16gb eMMC drive and with a 32gb memory card, both with linux mint 19 image in them.
If you guys could help me , I would very much appreciate ??

Does linux mint produce a rp64/arm64 image? There is bionic mate images produce by ayufan:

https://github.com/ayufan-rock64/linux-build/releases/
  Reply
#7
(12-05-2018, 10:08 AM)drluispaulo Wrote: I'm a noob at this stuff and I just got my Rockpro64 and it is not turning on.
I know I'm doing something wrong, or forgetting to do something else, but all I can get is the power in LED and the network lights. The Hdd I have plugged in sounds to be spinning, but that is it. No image at the screen whatsoever.
I tryied with a 16gb eMMC drive and with a 32gb memory card, both with linux mint 19 image in them.
If you guys could help me , I would very much appreciate ??

I am no aware of a working Mint image for RockPro64 but could be wrong.

Would recommend you remove everything from your board except keyboard and minimal Ubuntu image on the SDcard to establish some confidence that the board works.

After which you can try add LAN, mouse, HDD, a different image, the eMMC etc.
ROCKPro64 v2.1 2GB, SM961 128GB NVMe for rootfs, HDMI video & sound, Bluetooth keyboard & mouse
Started Bionic minimal - now Cosmic, Openbox desktop for general purpose daily PC.
  Reply
#8
(12-08-2018, 12:43 PM)dukla2000 Wrote:
(12-05-2018, 10:08 AM)drluispaulo Wrote: I'm a noob at this stuff and I just got my Rockpro64 and it is not turning on.
I know I'm doing something wrong, or forgetting to do something else, but all I can get is the power in LED and the network lights. The Hdd I have plugged in sounds to be spinning, but that is it. No image at the screen whatsoever.
I tryied with a 16gb eMMC drive and with a 32gb memory card, both with linux mint 19 image in them.
If you guys could help me , I would very much appreciate ??

I am no aware of a working Mint image for RockPro64 but could be wrong.

Would recommend you remove everything from your board except keyboard and minimal Ubuntu image on the SDcard to establish some confidence that the board works.

After which you can try add LAN, mouse, HDD, a different image, the eMMC etc.

Yes! I finally did it! thanks guys!
  Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  RockPro 64 V2.1 Boot problem only DDR Version ... message nutilius 2 160 08-27-2019, 12:03 AM
Last Post: nutilius
  Rockpro64 boot issues larsgn 11 776 08-01-2019, 12:12 PM
Last Post: imapc99
  RockPro64 boot problem MaxPesenti 2 228 06-21-2019, 01:17 AM
Last Post: MaxPesenti
  rockpro64 4gb dont boot mehdy 6 475 05-26-2019, 10:05 AM
Last Post: Nikolay_Po
  Hardware issue overheating while booting and fail to boot DIDquest 13 1,073 03-23-2019, 02:50 AM
Last Post: nJoy.
  After power loss, boot never gets to white LED josepht 6 471 02-07-2019, 10:29 AM
Last Post: josepht
  Cannot get RockPro64 to boot randyc 7 836 01-24-2019, 09:11 PM
Last Post: 40four
  Can't get Rockpro to boot Crnppscls 4 467 12-15-2018, 05:16 PM
Last Post: Crnppscls
  Not able to write u-boot to SPI Jix0 2 977 11-13-2018, 09:39 AM
Last Post: Bullet64
  u-boot serial port speed? zener 2 227 10-06-2018, 12:47 PM
Last Post: zener

Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)