Booting from eMMC
#1
Hi,
I just received my Pine64-LTS version with 64GB eMMC. I am having major issues trying to boot from the emmc.
I have tried the following 

Downloaded the images from 
https://github.com/ayufan-pine64/linux-build/releases

mainly 

jessie-minimal-pine64-0.7.19-118.img.xz and xenial-minimal-pine64-bspkernel-0.7.19-118.img.xz

1. I then wrote the image to SD card and booted the Pine, which is fine.
2. Followed the instruction to 

sudo ./pine64_update_kernel.sh 0.7.19
sudo ./pine64_update_uboot.sh 0.7.19
sudo ./pine64_update_package.sh 0.7.19

3. executed sudo ./pine64_install........to_emmc.sh xenial-minimal 0.7.19

4. Tried setting the following
emmc_compat=on
emmc_compat=150mhz
emmc_compat=200mhz

5. removed the SD
6 booted with eMMC

I get nothing.

Does the boot take very long as compared to SD (i have left it for few hours)? I get nothing.
I have also tried to burn the above image directly to the emmc without any luck.

Is there something I am missing?

Thanks
Sailesh
  Reply
#2
it looks like you are using the wrong image. lts boards have to use pine64 lts/sopine, or pine64/sopine and the lts or sopine will be in the image name. because of the memory on the lts they have to use the same image as sopine modules.
  Reply
#3
(01-08-2018, 01:09 PM)saileshrajk Wrote: Hi,
I just received my Pine64-LTS version with 64GB eMMC. I am having major issues trying to boot from the emmc.
I have tried the following 

Downloaded the images from 
https://github.com/ayufan-pine64/linux-build/releases

mainly 

jessie-minimal-pine64-0.7.19-118.img.xz and xenial-minimal-pine64-bspkernel-0.7.19-118.img.xz

1. I then wrote the image to SD card and booted the Pine, which is fine.
2. Followed the instruction to 

sudo ./pine64_update_kernel.sh 0.7.19
sudo ./pine64_update_uboot.sh 0.7.19
sudo ./pine64_update_package.sh 0.7.19

3. executed sudo ./pine64_install........to_emmc.sh xenial-minimal 0.7.19

4. Tried setting the following
emmc_compat=on
emmc_compat=150mhz
emmc_compat=200mhz

5. removed the SD
6 booted with eMMC

I get nothing.

Does the boot take very long as compared to SD (i have left it for few hours)? I get nothing.
I have also tried to burn the above image directly to the emmc without any luck.

Is there something I am missing?

Thanks
Sailesh

Did you try a reboot beetwen point 2 and 3?

2. Update SD
2.5 Reboot
3. Install to eMMC
  Reply
#4
Thanks all,
I got the sopine image and it worked. Smile

Sailesh
  Reply
#5
Hi,
Any idea where to find password to login jessie-minimal?
regards.
  Reply
#6
(06-13-2018, 07:11 AM)ccaramel Wrote: Hi,
Any idea where to find password to login jessie-minimal?
regards.

My guess is pine64/pine64 for the LTS and SOPine
You can find me on IRC, Discord and Twitter


  Reply
#7
(06-13-2018, 09:33 AM)Luke Wrote:
(06-13-2018, 07:11 AM)ccaramel Wrote: Hi,
Any idea where to find password to login jessie-minimal?
regards.

My guess is pine64/pine64 for the LTS and SOPine

Yeah!! many thanks
  Reply
#8
(06-14-2018, 12:32 AM)ccaramel Wrote:
(06-13-2018, 09:33 AM)Luke Wrote:
(06-13-2018, 07:11 AM)ccaramel Wrote: Hi,
Any idea where to find password to login jessie-minimal?
regards.

My guess is pine64/pine64 for the LTS and SOPine

Yeah!! many thanks

But having same problem of booting from emmc: it's not working.
Although log indicate that pine64_install_to_emmc.sh script uses the right sopine image:

Code:
Using https://github.com/ayufan-pine64/linux-build/releases/download/0.7.19/xenial-minimal-sopine-bspkernel-0.7.19-118.img.xz
Is someone got any idea?
  Reply
#9
I have FreeBSD booting from eMMC.. needed to patch the driver a bit to make it work stable.
Still not 100% because I need to implement 2 more clocks to get more the 52Mhz out of it.

I will post an image shortly that can boot from PXE, SD or eMMC.
  Reply
#10
(01-09-2018, 06:05 AM)erchache2000 Wrote:
(01-08-2018, 01:09 PM)saileshrajk Wrote: Hi,
I just received my Pine64-LTS version with 64GB eMMC. I am having major issues trying to boot from the emmc.
I have tried the following 

Downloaded the images from 
https://github.com/ayufan-pine64/linux-build/releases

mainly 

jessie-minimal-pine64-0.7.19-118.img.xz and xenial-minimal-pine64-bspkernel-0.7.19-118.img.xz

1. I then wrote the image to SD card and booted the Pine, which is fine.
2. Followed the instruction to 

sudo ./pine64_update_kernel.sh 0.7.19
sudo ./pine64_update_uboot.sh 0.7.19
sudo ./pine64_update_package.sh 0.7.19

3. executed sudo ./pine64_install........to_emmc.sh xenial-minimal 0.7.19

4. Tried setting the following
emmc_compat=on
emmc_compat=150mhz
emmc_compat=200mhz

5. removed the SD
6 booted with eMMC

I get nothing.

Does the boot take very long as compared to SD (i have left it for few hours)? I get nothing.
I have also tried to burn the above image directly to the emmc without any luck.

Is there something I am missing?

Thanks
Sailesh

Did you try a reboot beetwen point 2 and 3?

2. Update SD
2.5 Reboot
3. Install to eMMC


I just bought an LTS with 32G eMMC.
I also bought the "USB adapter for eMMc Module" for $4.99
(It allows you to burn an eMMc on your desktop computer just like an SD card)
I burned my eMMc using this, then put eMMc in the LTS.
Booted first time.

Ian James
Sincerely,

Ian James
  Reply


Possibly Related Threads…
Thread Author Replies Views Last Post
  Problem with EMMC bootup and detection khantheengr 4 298 11-10-2020, 08:50 AM
Last Post: poVoq
  SoPine eMMC compatibility Terra854 4 2,731 02-20-2020, 07:52 PM
Last Post: mcrognale
  LTS can't see eMMC devices 1291 4 1,577 02-20-2020, 07:43 PM
Last Post: mcrognale
  Pine64 LTS Not booting krisclarkdev 2 985 05-13-2018, 10:22 PM
Last Post: krisclarkdev
  Pine A64-LTS not booting williamcolls 1 694 03-29-2018, 01:09 PM
Last Post: dkryder
  eMMC fail in 2% of flashing barucha 9 2,112 02-08-2018, 03:00 AM
Last Post: Chibero
  EMMC cards in Pine64 store stephen fleming 16 13,948 12-26-2017, 12:19 PM
Last Post: tllim

Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)