Booting from eMMC
#1
Hi,
I just received my Pine64-LTS version with 64GB eMMC. I am having major issues trying to boot from the emmc.
I have tried the following 

Downloaded the images from 
https://github.com/ayufan-pine64/linux-build/releases

mainly 

jessie-minimal-pine64-0.7.19-118.img.xz and xenial-minimal-pine64-bspkernel-0.7.19-118.img.xz

1. I then wrote the image to SD card and booted the Pine, which is fine.
2. Followed the instruction to 

sudo ./pine64_update_kernel.sh 0.7.19
sudo ./pine64_update_uboot.sh 0.7.19
sudo ./pine64_update_package.sh 0.7.19

3. executed sudo ./pine64_install........to_emmc.sh xenial-minimal 0.7.19

4. Tried setting the following
emmc_compat=on
emmc_compat=150mhz
emmc_compat=200mhz

5. removed the SD
6 booted with eMMC

I get nothing.

Does the boot take very long as compared to SD (i have left it for few hours)? I get nothing.
I have also tried to burn the above image directly to the emmc without any luck.

Is there something I am missing?

Thanks
Sailesh
  Reply
#2
it looks like you are using the wrong image. lts boards have to use pine64 lts/sopine, or pine64/sopine and the lts or sopine will be in the image name. because of the memory on the lts they have to use the same image as sopine modules.
  Reply
#3
(01-08-2018, 01:09 PM)saileshrajk Wrote: Hi,
I just received my Pine64-LTS version with 64GB eMMC. I am having major issues trying to boot from the emmc.
I have tried the following 

Downloaded the images from 
https://github.com/ayufan-pine64/linux-build/releases

mainly 

jessie-minimal-pine64-0.7.19-118.img.xz and xenial-minimal-pine64-bspkernel-0.7.19-118.img.xz

1. I then wrote the image to SD card and booted the Pine, which is fine.
2. Followed the instruction to 

sudo ./pine64_update_kernel.sh 0.7.19
sudo ./pine64_update_uboot.sh 0.7.19
sudo ./pine64_update_package.sh 0.7.19

3. executed sudo ./pine64_install........to_emmc.sh xenial-minimal 0.7.19

4. Tried setting the following
emmc_compat=on
emmc_compat=150mhz
emmc_compat=200mhz

5. removed the SD
6 booted with eMMC

I get nothing.

Does the boot take very long as compared to SD (i have left it for few hours)? I get nothing.
I have also tried to burn the above image directly to the emmc without any luck.

Is there something I am missing?

Thanks
Sailesh

Did you try a reboot beetwen point 2 and 3?

2. Update SD
2.5 Reboot
3. Install to eMMC
  Reply
#4
Thanks all,
I got the sopine image and it worked. Smile

Sailesh
  Reply
#5
Hi,
Any idea where to find password to login jessie-minimal?
regards.
  Reply
#6
(06-13-2018, 07:11 AM)ccaramel Wrote: Hi,
Any idea where to find password to login jessie-minimal?
regards.

My guess is pine64/pine64 for the LTS and SOPine
You can find me on IRC, Discord and Twitter


  Reply
#7
(06-13-2018, 09:33 AM)Luke Wrote:
(06-13-2018, 07:11 AM)ccaramel Wrote: Hi,
Any idea where to find password to login jessie-minimal?
regards.

My guess is pine64/pine64 for the LTS and SOPine

Yeah!! many thanks
  Reply
#8
(06-14-2018, 12:32 AM)ccaramel Wrote:
(06-13-2018, 09:33 AM)Luke Wrote:
(06-13-2018, 07:11 AM)ccaramel Wrote: Hi,
Any idea where to find password to login jessie-minimal?
regards.

My guess is pine64/pine64 for the LTS and SOPine

Yeah!! many thanks

But having same problem of booting from emmc: it's not working.
Although log indicate that pine64_install_to_emmc.sh script uses the right sopine image:

Code:
Using https://github.com/ayufan-pine64/linux-build/releases/download/0.7.19/xenial-minimal-sopine-bspkernel-0.7.19-118.img.xz
Is someone got any idea?
  Reply
#9
I have FreeBSD booting from eMMC.. needed to patch the driver a bit to make it work stable.
Still not 100% because I need to implement 2 more clocks to get more the 52Mhz out of it.

I will post an image shortly that can boot from PXE, SD or eMMC.
  Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  LTS can't see eMMC devices 1291 3 508 08-04-2018, 12:20 PM
Last Post: paradise
  SoPine eMMC compatibility Terra854 3 1,625 08-01-2018, 09:16 AM
Last Post: paradise
  Pine64 LTS Not booting krisclarkdev 2 453 05-13-2018, 10:22 PM
Last Post: krisclarkdev
  Pine A64-LTS not booting williamcolls 1 275 03-29-2018, 01:09 PM
Last Post: dkryder
  eMMC fail in 2% of flashing barucha 9 849 02-08-2018, 03:00 AM
Last Post: Chibero
  EMMC cards in Pine64 store stephen fleming 16 7,625 12-26-2017, 12:19 PM
Last Post: tllim

Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)