Just installed Ubuntu Xenial on Pine 64+ and no sound
#1
Hi guys,
i have just swapped my pine 64 over to ubuntu xenial and the MATE desktop enviropnment, instead of android 7 and now sound isnt working.

Sound was working with android

What is the procedure to fix this?
#2
Once again check your sound settings.Make sure that the sound is not muted.If it is muted, un mute it and start your work.Some times it happen due to some software issues.Or it may due to failure of driver.Check whether the hardware is properly detected.Pine 64 is a single board computer and have four 64 bit cores.And you can go to the sound settings and press the test button there.Some times you may able to troubleshoot your problem.You can refer write my paper for further details regarding to this problem.


Possibly Related Threads…
Thread Author Replies Views Last Post
  Pine A64+ vs LCD do not boot DDS 3 2,194 02-23-2021, 05:33 PM
Last Post: thedu
  Autodetect if Pine unit is a Pine A64+ or PineA64-LTS pkfpeters 1 683 02-09-2021, 12:17 AM
Last Post: tllim
  Pine 64 | 2GB x2 & Acrylic Cases x2 for Sale | Canada - GTA ViperVi 1 1,954 01-18-2021, 03:45 PM
Last Post: squidius
  sd format?for pine 64 angegardien 3 3,093 12-06-2020, 03:53 PM
Last Post: junkyj753
  Node Red on the Pine DonFL 0 1,232 12-16-2019, 04:21 PM
Last Post: DonFL
Photo Pine A64+ from Kick starter running Pi-Hole netHolio 0 1,534 12-02-2019, 09:36 PM
Last Post: netHolio
  NetBSD for Pine A64(+) Luke 3 3,475 10-05-2019, 11:04 PM
Last Post: mrgtwentythree
  Can anyone run Boinc on Pine models? MarijusR 6 4,341 09-11-2019, 06:41 AM
Last Post: letarg
  There is a usable distro for Pine A64? polv89 6 5,689 06-09-2019, 03:32 PM
Last Post: dkebler
  Pine A64 stuck in boot process joey 1 1,636 05-28-2019, 09:07 PM
Last Post: joey

Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)