+PINEBOOK How to go about setting up your own Jenkins build system for pine64 / pinebook images
#1
Question 
This is basically a place to try and document what I have done, and find out what I need do in order to get this working. I've flagged it as pine64 and pinebook related as ayufan's builds support both at this point in time.

So, what am I trying to do? Basically, I have crappy internet, and come computers around which are more than capable of grunting their way through compiling and building images for the pine64 / pinebook. This would also let me look into customising the images, and doing some work on them myself... maybe. Angel I've played with docker a little bit, and have used Travis CI in the past, so thought how hard could this be? Famous last words. Dodgy

I decided one of my pine64 servers could be the jenkins boss, so loaded jenkins 2.46 (as it's the LTS version) on that that. Easy peasy, had everything up and running in under 20 minutes. Set up a build node or two on the ubuntu x64 boxes, so that they could be responsible for the actual builds, so the pine64 only had to manage them from afar. Since the Jenkins file in the repo wanted a node with both the docker and linux-build tags, I made sure one of them had that, was running LTS 16.04, and had docker on it, and had actually also manually build the build-environment docker on it also (but that was more to test if it was working than actually configure anything, and I did end up deleting it at one point just in cause it was the cause of the issue).

I then setup the new pipeline, configured it as a pipeline script from SCM -> Git -> https://github.com/ayufan-pine64/linux-build and left pretty much everything else as defaults. Tried running the pipeline, had to double back and install the AnsiColor plugin, and then the build ran. It downloaded the repo file, logged into the build node, and started building the docker container without any dramas. So it gets to the end of the docker build, and promptly and consistently dies. I'll include some logs below, but does anyone (especially ayufan or tkaiser) have any ideas what I'm doing wrong? Am I missing some blindingly obvious configuration step that I should have known about before attempting any of this?

I even setup jenkins on the same machine that was doing the build, and set it as the docker/build node, tried playing with docker plugins with no luck, and installed blue ocean just incase it was related to a plugin it added.

I *think* the issue is related to this entry in the log, but I'm not sure, and I don't know how to correct it, hence this post. asus-h55d is the host-name of the node which the build was slaved out to, and it's this line that stands out as different from the logs from ayufan's builds.


Code:
[Pipeline] withDockerContainer
15:33:39 asus-h55d does not seem to be running inside a container

This is the plain text build log: http://sprunge.us/LaPW

This is the log that blue ocean shows, which rather helpfully doesn't actually show why the environment stage failed: http://sprunge.us/IiVU

Can anyone help?
#2
You need to make sure that you have global variables configured in Jenkins interface. This are required variables: https://github.com/ayufan-pine64/linux-b...insfile#L3
Homepage: https://ayufan.eu

Releases:
Rock/Pro 64/Pinebook Pro: LinuxChromium OS
So/Pine A64/Pinebook: LinuxAndroid 6.0Android 7.1

Buy me a Beer
#3
(05-31-2017, 01:38 AM)ayufan Wrote: You need to make sure that you have global variables configured in Jenkins interface. This are required variables: https://github.com/ayufan-pine64/linux-b...insfile#L3

Wooho! I added the Global Variable String Parameter Plugin (not 100% I need to, but I don't remember seeing any mention of parameters or global variables until I did), added the parameters to the pipeline config (only 'difference' is I did multi-line string as text wasn't an option... just different verbage?), and its now about five minutes into the build stage.

Now to see what happens if and when it finishes... Wink


Possibly Related Threads…
Thread Author Replies Views Last Post
Thumbs Down Pine64 was a Useless Project pushpendrak 18 14,872 11-21-2020, 10:17 PM
Last Post: tllim
  Pine64 LCD rstcologne 0 1,504 09-22-2020, 12:43 PM
Last Post: rstcologne
  Pine64+ power button PaddyChan 0 1,159 09-14-2020, 09:55 AM
Last Post: PaddyChan
  How to build Webradio from Board A64 ? Bebert 5 3,745 08-19-2020, 12:49 PM
Last Post: Bebert
  MIPI 10.1 inch lcd setting up vicb 3 3,498 03-17-2020, 02:01 PM
Last Post: chilicon
  Pine64 OS dpcons 2 2,270 03-02-2020, 04:32 PM
Last Post: dpcons
  Jailhouse supports Pine64+ vj-kumar 0 1,379 02-17-2020, 11:39 PM
Last Post: vj-kumar
  PINE64 board not powering up loki21century 2 2,834 11-25-2019, 12:19 PM
Last Post: Partymack711
  UK power supply (Pinebook Pro 64) skobi 0 1,207 11-17-2019, 04:55 AM
Last Post: skobi
  Pine64 not powering up. skylab 5 3,330 05-03-2019, 02:48 PM
Last Post: Mendota

Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)