gnome-control-center: segmentation fault on startup
#1
Since an update within the last three days, I can't open the Settings app (gnome-control-center) any more.
It quits returning a segmentation fault. I reinstalled gnome-control-center,itself and the packages it depends on.

Still segmentation fault on startup.

Is there anything I can do about that but reinstalling the whole OS?
I had that problem already some time ago and I could only help myself by setting up the whole system again. I'd like to avoid that...

Thanks!
  Reply
#2
(09-11-2023, 02:05 AM)jojuma Wrote: Since an update within the last three days, I can't open the Settings app (gnome-control-center) any more.
It quits returning a segmentation fault. I reinstalled gnome-control-center,itself and the packages it depends on.

Still segmentation fault on startup.

Is there anything I can do about that but reinstalling the whole OS?
I had that problem already some time ago and I could only help myself by setting up the whole system again. I'd like to avoid that...

Thanks!

It works again after I installed today's updates.
  Reply
#3
(09-11-2023, 06:40 AM)l_gyuri Wrote:
(09-11-2023, 02:05 AM)jojuma Wrote: Since an update within the last three days, I can't open the Settings app (gnome-control-center) any more.
It quits returning a segmentation fault. I reinstalled gnome-control-center,itself and the packages it depends on.

Still segmentation fault on startup.

Is there anything I can do about that but reinstalling the whole OS?
I had that problem already some time ago and I could only help myself by setting up the whole system again. I'd like to avoid that...

Thanks!

It works again after I installed today's updates.

My system is up to date already. Just checked again. The problem consists...
  Reply
#4
try `gsettings reset org.gnome.Settings last-panel`
  Reply
#5
(09-11-2023, 11:31 AM)jsch Wrote: try `gsettings reset org.gnome.Settings last-panel`

Command executed successfully but I still get a segmentation fault on startup.
I tried everything I found across the web.
Of course debugging is an option, but from what I see flashing the system is less effort...
So I back up my data now and set up the system again...
  Reply


Possibly Related Threads…
Thread Author Replies Views Last Post
  No volume control after latest updates Zebulon Walton 19 6,315 09-08-2023, 08:28 AM
Last Post: jessencan
  Is that a Multiboot selection on startup? jojuma 0 459 07-09-2023, 03:09 AM
Last Post: jojuma
  4G data on default startup / boot dcinoz 1 747 04-29-2023, 11:24 PM
Last Post: dcinoz
  Dist-upgrade and Chatty vs Gnome-Contacts biketool 9 3,711 09-30-2022, 08:53 PM
Last Post: treebeard
  Gnome Web CSS problem? jojuma 0 755 05-27-2022, 11:43 AM
Last Post: jojuma
  Change GUI from Phost to Gnome (or anything else) johnpine 0 778 05-27-2022, 06:52 AM
Last Post: johnpine
  Gnome-podcasts on Debian repos user641 4 2,776 02-06-2022, 04:58 AM
Last Post: jsch
  Gnome podcasts user641 0 821 01-03-2022, 06:56 PM
Last Post: user641
  Gnome podcasts user641 4 3,015 11-08-2021, 05:50 AM
Last Post: user641
  Chatty, SMS does not work - could hardware be at fault? AntonReiser 36 23,383 11-02-2021, 03:42 AM
Last Post: AntonReiser

Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)