Enabling secure boot
#1
Hi

I am trying to enable secure boot on Rockpro64, but I cannot burn eFUSEs.

According to RockChip documentation I need to supply 1.8V to EFUSE_VQPS pin,
on Rockpro64 this is handled by setting EFUSE_VQPS_EN_H pin to high, but datasheet
does not mention where this pin is connected.

  1. Has anyone tried enabling secure boot on this board before?
  2. Where is EFUSE_VQPS_EN_H connected?
  3. Where can I find component layout? I have found only board top layout, but I need bottom side.
  Reply
#2
(10-26-2021, 04:13 AM)arturkow Wrote: Hi

I am trying to enable secure boot on Rockpro64, but I cannot burn eFUSEs.

According to RockChip documentation I need to supply 1.8V to EFUSE_VQPS pin,
on Rockpro64 this is handled by setting EFUSE_VQPS_EN_H pin to high, but datasheet
does not mention where this pin is connected.

  1. Has anyone tried enabling secure boot on this board before?
  2. Where is EFUSE_VQPS_EN_H connected?
  3. Where can I find component layout? I have found only board top layout, but I need bottom side.

Please note that burning eFUSE will void warranty by default.
  Reply
#3
(10-26-2021, 12:11 PM)tllim Wrote:
(10-26-2021, 04:13 AM)arturkow Wrote: Hi

I am trying to enable secure boot on Rockpro64, but I cannot burn eFUSEs.

According to RockChip documentation I need to supply 1.8V to EFUSE_VQPS pin,
on Rockpro64 this is handled by setting EFUSE_VQPS_EN_H pin to high, but datasheet
does not mention where this pin is connected.

  1. Has anyone tried enabling secure boot on this board before?
  2. Where is EFUSE_VQPS_EN_H connected?
  3. Where can I find component layout? I have found only board top layout, but I need bottom side.

Please note that burning eFUSE will void warranty by default.

That is not a problem.
  Reply
#4
My board version is v2.1.
  Reply
#5
@tllim Could you provide me info about location of eFUSE testpoint?
  Reply


Possibly Related Threads…
Thread Author Replies Views Last Post
  Mainline U-Boot with SPI, NVMe and SATA boot support sigmaris 104 50,495 11-20-2021, 02:33 PM
Last Post: efetrioy
  Device unable to boot Lunix33 9 1,874 09-23-2021, 01:38 AM
Last Post: LMM
  Flashed SPI, able to ping RP64 but not boot from sdcard/usb korefuji 2 583 08-26-2021, 11:41 AM
Last Post: LMM
  First boot - no fan, no display... is it broken? rantoie 1 802 04-28-2021, 04:41 PM
Last Post: rantoie
  PXE boot - unable to login LMM 2 648 04-22-2021, 02:59 PM
Last Post: LMM
  unable to boot from SDCard Charles Tarkowski 4 2,096 12-16-2020, 11:11 AM
Last Post: Charles Tarkowski
  Rockpro64 boot issues larsgn 14 10,319 10-21-2020, 07:54 AM
Last Post: quinterro
  RockPro64 eMMC boot euu 4 3,969 08-24-2020, 11:07 PM
Last Post: t4_4t
  RockPro64 so problematic! Boot issues PorterDon 1 2,026 06-04-2020, 12:25 PM
Last Post: dukla2000
  Failure to boot atcwells 1 1,845 05-10-2020, 03:06 PM
Last Post: atcwells

Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)