Rockpro 64 with analog input
#1
Hello guys, I'm just wondering if the rockpro 64 can take analog output, I'm thinking to use a current sensor to measure something, but I didn't see the pi-2 bus can take an analog output like this. The sensor is like  ACS712 30A.

Any idea? Thanks
  Reply
#2
(12-21-2020, 03:14 PM)jintao6889423 Wrote: Hello guys, I'm just wondering if the rockpro 64 can take analog output, I'm thinking to use a current sensor to measure something, but I didn't see the pi-2 bus can take an analog output like this. The sensor is like  ACS712 30A.

Any idea? Thanks

There is no ADC/DAC on RockPro64.
  Reply
#3
How hard could it be to add the ADC of your choosing?
  Reply
#4
(05-13-2021, 08:42 AM)FredSteel Wrote:
(01-05-2021, 07:31 AM)KC9UDX Wrote: How hard could it be to add the ADC of your choosing?
Well, thats really confusing question!
I don't know anything about these devices (RockPro.). But don't you have discreet digital inputs in GPIO?  If so, just attach your favorite ADC, and away you go.
  Reply


Possibly Related Threads…
Thread Author Replies Views Last Post
  Fedora 32 on ROCKPro 64. joeblues91 4 3,377 07-26-2020, 12:12 PM
Last Post: revoman
  RockPro 64 MIPI Pinout carbotaniuman 3 2,284 05-21-2020, 03:41 AM
Last Post: dukla2000
  RockPro64 Power input m.ekstrom 0 1,109 05-19-2020, 03:28 AM
Last Post: m.ekstrom
  RockPro 64 V2.1 Boot problem only DDR Version ... message nutilius 5 3,167 05-02-2020, 03:26 AM
Last Post: freeviv
  Rockpro 64 maurora 1 1,233 05-24-2019, 09:50 AM
Last Post: Luke
  Basic question on the Nas case of the rockPro Slam 1 1,503 01-23-2019, 08:04 AM
Last Post: Slam
  rockpro 64 upgrading OMV denver2020 3 2,763 01-03-2019, 08:11 AM
Last Post: Luke
  Can't get Rockpro to boot Crnppscls 4 2,496 12-15-2018, 05:16 PM
Last Post: Crnppscls

Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)