Broken boot: What am I missing?
#1
Bug 
Hello all!

I am currently debugging why my RockPro64 is failing to boot. I am connected via UART, and I appear to be stuck trying to grab some `boot.scr.uimg` file from the network. This happens even if I don't have an SD card inserted into the SBC, so I imagine it's something fundamentally broken.  The output is:


Code:
[color=#000000]DHCP client bound to address 192.168.1.2 (2 ms) [/color]
Using ethernet@fe300000 device
TFTP from server 0.0.0.0; our IP address is 192.168.1.2; sending through gateway 192.168.1.1
Filename 'boot.scr.uimg'.
Load address: 0x500000
Loading: T T T T T T T T T T  
Retry count exceeded; starting again
Speed: 1000, full duplex
BOOTP broadcast 1
*** Unhandled DHCP Option in OFFER/ACK: 125
*** Unhandled DHCP Option in OFFER/ACK: 125
DHCP client bound to address 192.168.1.2 (2 ms)
Using ethernet@fe300000 device
TFTP from server 0.0.0.0; our IP address is 192.168.1.2; sending through gateway 192.168.1.1
Filename 'boot.scr.uimg'.
Load address: 0x2000000
Loading: T T T T T T T T T T  
Retry count exceeded; starting again
=>

I can drop to a shell and start doing things, but I am unsure of where to go from here. Any help would be greatly appreciated!
  Reply
#2
Well, you must have a uboot somewhere to get that output, on emmc or SPI
try (at uboot prompt) mmc list and printenv ...... see what boot_arguments are
put in a uSD and mmc list to see if it is recognized (or reboot),,,
then,,,, setenv boot_arguments mmc1 ,,, then,,, boot
you may wish to replace that uboot
----
there are disable emmc pins near emmc socket and SPI clock can also be shorted (to ground, this disables it)
  Reply


Possibly Related Threads…
Thread Author Replies Views Last Post
  enble boot after power loss/restore dkebler 18 8,677 12-04-2023, 12:14 PM
Last Post: ok38
  Mainline U-Boot with SPI, NVMe and SATA boot support sigmaris 108 114,282 09-25-2023, 12:46 AM
Last Post: ChriChri
  Unable to boot Armbian on new RockPro64 mooseball 5 3,984 07-14-2023, 08:59 AM
Last Post: rockjonn
  no boot white led flashing moserwi 7 3,967 05-18-2023, 10:46 AM
Last Post: wdt
  u-boot locked on pine64pro ljones 1 1,431 09-06-2022, 10:32 AM
Last Post: ljones
  Cannot get my board to boot deutschlmao 11 7,631 09-05-2022, 04:23 PM
Last Post: ljones
  U-BOOT Tutorial hazz 0 1,083 07-19-2022, 10:48 PM
Last Post: hazz
  Installation Debian on emmc: which U-Boot and where? vongillus 3 2,605 07-02-2022, 09:24 AM
Last Post: dkebler
  ROCKPRO64 PCI SSD SD-boot Install pspgarret 0 1,085 06-09-2022, 10:56 AM
Last Post: pspgarret
  RockPro64 has no white led, nor will it boot past... AnjinMeili 2 1,855 05-31-2022, 09:19 AM
Last Post: Rocklobster

Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)