Install seems to always corrupt
#1
I have a really strange problem. 
I got the 4gb version with the 16G emmc module and the flasher from the store and am using etcher. 

Every time I flash an image and plug it into the rock64 to boot, it sometimes doesn't boot at all, sometimes I get some screen output and sometimes it just works. 
But even when it works the rock64 will hang after a few hours to a few days. When I then restart it I'm presented with some console out again but it hangs before it gets into the OS. 

Here is a picture of the how the hanging console output looks after the last "corruption". 


[Image: PKZcoT.jpg]

Any idea if this might be a problem with the emmc module or the rock64 itself?
(btw should I remove the 16G sticker from the emmc module?)
  Reply
#2
If you are using etcher in Windows, have you "eject" the emmc before unplug it ?


Also you can try to boot the sdcard, and install the system to the emmc by :

Code:
curl -L https://github.com/ayufan-rock64/linux-build/releases/download/0.6.44/bionic-minimal-rock64-0.6.44-239-arm64.img.xz  | unxz -c > /dev/mmcblk0
  Reply
#3
Putting the OS onto the emmc works (some of the time)

The problem is that if it works and I setup my system nicely, it will corrupt after a few hours/days and display something like in the picture. Either after a manual reboot or a crash
  Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  How can I install tvheadend server un rock64? gedas07 12 1,160 08-25-2018, 01:06 PM
Last Post: gedas07
  [Issue] Can't install the LibreElec Port from Raybuntu k0Lm_ 1 482 03-23-2018, 04:31 PM
Last Post: k0Lm_
  [Warning: root device does not exist] Can not install generic kernel on ROCK 64? pine3228 0 625 03-16-2018, 05:40 PM
Last Post: pine3228
  How to install OpenGL pine3228 8 2,115 01-01-2018, 11:27 AM
Last Post: tllim
  How to install and boot ROCK64 from eMMC? kershaw 32 22,083 08-15-2017, 07:41 AM
Last Post: MarkHaysHarris777

Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)