usb 3.0 external hard drive not recognized.
#1
Hello,  I have purchased the following external usb enclosure.  I've installed a seagate 4TB sata disk.

https://www.amazon.com/gp/product/B01NCM...UTF8&psc=1

I can see this device when I plug it into my laptop but get nothing when I plug it into my pine64.  The enclosure has it's own power cable to power it up.  dmesg shows nothing about a usb drive/device being connect.  I'm running dietpi on my pine64.  I've also tried to connect it to my pinebook 14" running xenial mate.

Code:
[email protected]:~# lsusb
Bus 004 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
Bus 003 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub

[email protected]:~# ls /dev/sd*

ls: cannot access '/dev/sd*': No such file or directory


My question is should this work attached to a pine64?
  Reply
#2
(11-21-2018, 07:29 PM)eclay Wrote: Hello,  I have purchased the following external usb enclosure.  I've installed a seagate 4TB sata disk.

https://www.amazon.com/gp/product/B01NCM...UTF8&psc=1

I can see this device when I plug it into my laptop but get nothing when I plug it into my pine64.  The enclosure has it's own power cable to power it up.  dmesg shows nothing about a usb drive/device being connect.  I'm running dietpi on my pine64.  I've also tried to connect it to my pinebook 14" running xenial mate.

Code:
[email protected]:~# lsusb
Bus 004 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
Bus 003 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub

[email protected]:~# ls /dev/sd*

ls: cannot access '/dev/sd*': No such file or directory


My question is should this work attached to a pine64?


You should look for errors if you run 'dmesg' or in `tail /var/log/syslog`
  Reply
#3
(11-21-2018, 07:57 PM)evilbunny Wrote:
(11-21-2018, 07:29 PM)eclay Wrote: Hello,  I have purchased the following external usb enclosure.  I've installed a seagate 4TB sata disk.

https://www.amazon.com/gp/product/B01NCM...UTF8&psc=1

I can see this device when I plug it into my laptop but get nothing when I plug it into my pine64.  The enclosure has it's own power cable to power it up.  dmesg shows nothing about a usb drive/device being connect.  I'm running dietpi on my pine64.  I've also tried to connect it to my pinebook 14" running xenial mate.

Code:
[email protected]:~# lsusb
Bus 004 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
Bus 003 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub

[email protected]:~# ls /dev/sd*

ls: cannot access '/dev/sd*': No such file or directory


My question is should this work attached to a pine64?


You should look for errors if you run 'dmesg' or in `tail /var/log/syslog`

Thanks for the suggestion.  There must of been an Id10T error most likely involved here.  It's working now.
  Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Will the Pine64 boot from a USB Flash drive? MrUmunhum 8 3,969 05-23-2017, 12:15 PM
Last Post: Luke
  External Hard Drives hazerty 3 590 01-10-2017, 08:59 PM
Last Post: cursebreaker
  Some hard numbers on Pine64 Power Usage ataylorm 2 3,121 06-27-2016, 06:08 AM
Last Post: ataylorm

Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)