Unsupported video mode warning in dmesg
#1
Hi all.
Just burned/installed the latest longsleep xenial-20161218-1. On boot, I see the following warning on console:

Code:
[HDMI WRN] file:drivers/video/sunxi/disp2/hdmi/drv_hdmi.c,line:331: unsupported video mode 65535 when set display mode

Thoughts? I know just a warning, but I'd rather not have it if possible.
  Reply
#2
(02-01-2017, 11:50 AM)utdrmac Wrote: Hi all.
Just burned/installed the latest longsleep xenial-20161218-1. On boot, I see the following warning on console:

Code:
[HDMI WRN] file:drivers/video/sunxi/disp2/hdmi/drv_hdmi.c,line:331: unsupported video mode 65535 when set display mode

Thoughts? I know just a warning, but I'd rather not have it if possible.

If you look through the boot logs you'll notice lots of warnings;  you can ignor them all.

As far as the hdmi warnings, very few video modes are supported on our images;  in fact, really only two... 1080p60 and 720p60...  in fact, its a wonder hdmi even works on our gnu+linux loads.  The only reason it does ( and these are longsleep's words ) is because it was so easy.  hdmi video is the weak-link on the Pine boards.

If it ain't broke, fix it until it is...
marcushh777    Cool

please join us for a chat @  irc.pine64.xyz:6667   or ssl  irc.pine64.xyz:6697

( I regret that I am not able to respond to personal messages;  let's meet on irc! )
  Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Background Video Conversion connorja 2 442 07-10-2017, 12:14 PM
Last Post: connorja
  How to set video output to 4K / UltraHD? Pander 11 2,136 10-20-2016, 08:00 AM
Last Post: Pander
  cannot play any video aneryan 5 831 10-04-2016, 04:59 AM
Last Post: pfeerick
Question Handbrake settings for video conversion on Ubuntu Xenial pelgrim 4 1,644 08-11-2016, 07:35 AM
Last Post: waldo
  dmesg output flooded with "CPU Budget hotplug"/ "Mali: Set gpu frequency to X" cplr 2 1,096 07-13-2016, 11:18 AM
Last Post: cplr
  Video Drivers Gnx 0 493 07-04-2016, 04:48 PM
Last Post: Gnx
  Ubuntu: video lag romangaag 4 1,386 05-03-2016, 10:53 PM
Last Post: romangaag
  Why no DVI-HDMI video? Sequence 1 675 05-03-2016, 12:23 PM
Last Post: Luke
  Boot Ubuntu in CLI mode utdrmac 6 927 04-24-2016, 03:12 PM
Last Post: androsch

Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)