PINE64
No Sound After Reboots - Printable Version

+- PINE64 (https://forum.pine64.org)
+-- Forum: PinePhone (https://forum.pine64.org/forumdisplay.php?fid=120)
+--- Forum: PinePhone Software (https://forum.pine64.org/forumdisplay.php?fid=121)
+---- Forum: Debian on PinePhone (https://forum.pine64.org/forumdisplay.php?fid=139)
+---- Thread: No Sound After Reboots (/showthread.php?tid=11592)



No Sound After Reboots - LMalilil - 09-22-2020

Everytime I reboot my phone I have to manually go into the sound settings and switch the output sound setting from Default to Phone and then back to Default or my speakers don’t work. Anyone have a fix for this? Began happening after using headphones to listen to podcasts


RE: No Sound After Reboots - bobblestiltskin - 09-23-2020

(09-22-2020, 06:32 PM)LMalilil Wrote: Everytime I reboot my phone I have to manually go into the sound settings and switch the output sound setting from Default to Phone and then back to Default or my speakers don’t work. Anyone have a fix for this? Began happening after using headphones to listen to podcasts
Same happened to me recently. If I set the output to internal speakers sometimes it stays and sometimes it reverts to headphones (which I do not have nor have ever plugged in). When audio is set to headphones I can neither hear callers, nor they me.

I do not know how to correct it, apart from setting it to internal and checking regularly that it has not reset to headphones. Not sure that it is a pinephone only problem - my pinebook pro audio was set to 'dummy output' yesterday too