Mounting USB hard drive - error registering v4l2 subdevice
#1
Hi,

I've tried a few installs of the latest ubuntu now and every time i mount an external hard drive (using a powered usb hub) i get the same error and the unit will no longer reboot properly with or without the hard drive attached.

[VFE_ERR]Error registering v4l2 subdevice No such device!

I was hoping to use my pine to replace my existing pi headless torrent seebox making use of the gigbit ethernet and faster processor but so far i've not got any use out of it at all, is this error going to be repaired in future kernals?

Thanks.

i guess the latest version of debian yeilds the same related problem. has anyone managed to get a usb hard driver to remain workable or do i have a bum board?
  Reply
#2
While that is an error it does not matter at all and does not prevent your board from booting. It just tells you that you do not have a camera connected on the camera port or something. It is a good idea to disable the camera driver if you do not use it:

Code:
cat <<EOF | sudo tee -a /etc/modprobe.d/blacklist-pine64.conf
blacklist vfe_v4l2
blacklist vfe_io
EOF

Its not the reason for your issues but it removes the VFE_ERR ...
  Reply
#3
well it certainly hangs on boot on that message, how would i bypass it?

there is no camera connected but i actually think it might be a dodgy usb hub, i have another one coming this week. hopefully that'll fix it for good.

thanks longsleep Smile
  Reply
#4
tried as you suggested when i got home with a fresh install, now gives some other error and halts boot.

will have to see what happens when the new hub arrives.
  Reply
#5
Happy to report it was the usb hub causing issues. new hub arrived and everything working perfectly.
  Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Pine hangs up on boot if I add my exFAT USB drive to /etc/fstab pqueiro 0 364 06-10-2019, 12:07 PM
Last Post: pqueiro
  config error installing XML-RPC on longsleep Ubuntu tinkertom 2 1,138 02-22-2017, 06:50 AM
Last Post: MarkHaysHarris777
  Error load mate desktop environment b.simp404 2 899 01-21-2017, 02:24 PM
Last Post: wizkidcom
  GStreamer: XIO: fatal IO error 11 (Resource temporarily unavailable) on X server Pander 0 1,094 10-27-2016, 06:09 AM
Last Post: Pander
  Error When Resizing SD Card Bob123456789 4 762 07-07-2016, 11:06 AM
Last Post: Bob123456789
  Network Access Error coolnine98 5 961 06-29-2016, 06:15 PM
Last Post: coolnine98
  System program problem detected error ebclr 0 391 05-15-2016, 09:18 PM
Last Post: ebclr
  Startx Error jl_678 1 1,197 05-07-2016, 09:58 AM
Last Post: jl_678

Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)