Sound through usb-c
#1
Has anyone been able to get sound to go through their usb-c to hdmi? I've played around in the setting but I can't get it to work for the life of me. Am I just missing something?

Thanks!
#2
I also cannot get sound to go thru the usb-C to hdmi cable. very sad about it
#3
sound works on my USB-C to HDMI adapter. I added to the wiki last week. cable matters brand from Amazon.
#4
Having also issue with sound no going over USB-C to HDMI (from @Arwen : then your device is "USB C alternate mode Display Port" with active converter from Display Port to HDMI. ) as I wrote in link below. Is there anything to do in OS to send Audio over USB-C device? I was watching some online streaming video in Chromium and Firefox..

https://forum.pine64.org/showthread.php?...4#pid57364
#5
(01-27-2020, 01:37 AM)vrabac Wrote: Having also issue with sound no going over USB-C to HDMI (from @Arwen : then your device is "USB C alternate mode Display Port" with active converter from Display Port to HDMI. ) as I wrote in link below. Is there anything to do in OS to send Audio over USB-C device? I was watching some online streaming video in Chromium and Firefox..

https://forum.pine64.org/showthread.php?...4#pid57364

I had not seen her comment. I'll give it another go in the AM. I'm getting video, just no sound. It comes through the Pinebooks speakers.
#6
in pulseaudio you select "rockchip HDMI" output or something similar
#7
(01-27-2020, 05:41 AM)xmixahlx Wrote: in pulseaudio you select "rockchip HDMI" output or something similar

For whatever reason, I didn't even see that. Thank you.


...uhh, did you try plugging it in?
#8
Hello, for me, disjointed sound.
Pinebook Pro, standard config (Manjaro)
#9
(01-26-2020, 09:25 PM)LinuxIsNewToMe Wrote: Has anyone been able to get sound to go through their usb-c to hdmi? I've played around in the setting but I can't get it to work for the life of me. Am I just missing something?

Thanks!

For me it works on defiault Debian, but it doesn't on Manjaro(video only). Tested one adapter and one USB hub.
#10
(02-02-2020, 02:41 PM)brzegorz Wrote:
(01-26-2020, 09:25 PM)LinuxIsNewToMe Wrote: Has anyone been able to get sound to go through their usb-c to hdmi? I've played around in the setting but I can't get it to work for the life of me. Am I just missing something?

Thanks!

For me it works on defiault Debian, but it doesn't on Manjaro(video only). Tested one adapter and one USB hub.
 Can someone with a working sound over usb-c alt mode please provide the output of `aplay -l` or something like `inxi -Fxz`.
Thank you!


Possibly Related Threads…
Thread Author Replies Views Last Post
  no sound output aspurr 6 3,199 12-17-2019, 07:14 AM
Last Post: rick1959
  Which sound preference for "hardware" and "speaker" richfm 1 1,359 11-19-2019, 11:45 AM
Last Post: Watercourse
Music Pinebook Pro sound hdk 11 7,033 11-08-2019, 05:26 PM
Last Post: tdolik

Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)