A quick tutorial on having the image work its best
#22
[quote pid='60334' dateline='1581772633']


What does the command "amixer scontrols" say?
[/quote]
I'll answer, as I have the same issues as the previous posters - sound enabling commands worked several days ago; now don't after latest updates.  Here's my session:

phablet@ubuntu-phablet:~$ amixer --help
Usage: amixer <options> [command]

Available options:
  -h,--help       this help
  -c,--card N     select the card
  -D,--device N   select the device, default 'default'
  -d,--debug      debug mode
  -n,--nocheck    do not perform range checking
  -v,--version    print version of this program
  -q,--quiet      be quiet
  -i,--inactive   show also inactive controls
  -a,--abstract L select abstraction level (none or basic)
  -s,--stdin      Read and execute commands from stdin sequentially
  -R,--raw-volume Use the raw value (default)
  -M,--mapped-volume Use the mapped volume

Available commands:
  scontrols       show all mixer simple controls
  scontents  show contents of all mixer simple controls (default command)
  sset sID P      set contents for one mixer simple control
  sget sID        get contents for one mixer simple control
  controls        show all controls for given card
  contents        show contents of all controls for given card
  cset cID P      set control contents for one control
  cget cID        get control contents for one control
phablet@ubuntu-phablet:~$ sudo amixer scontrols
phablet@ubuntu-phablet:~$ amixer scontrols
phablet@ubuntu-phablet:~$ amixer scontents
phablet@ubuntu-phablet:~$ amixer --version
amixer version 1.1.0
phablet@ubuntu-phablet:~$


Messages In This Thread
re: amixer not working - by curtvaughan - 02-15-2020, 09:03 AM

Possibly Related Threads…
Thread Author Replies Views Last Post
  Sound won’t work LMalilil 2 1,525 07-28-2020, 09:52 AM
Last Post: Cree
  wifi does not work - authentication problem? pphone-newbie 7 3,751 07-26-2020, 01:30 PM
Last Post: Cree
  dropdown menu doesn't work daniel 3 1,784 07-22-2020, 01:17 PM
Last Post: natasha
  Tutorial for new UBPorts CE users / list of known issues? ThatGeoGuy 2 2,228 07-21-2020, 05:54 PM
Last Post: natasha
  Image #58 Touchscreen Unresponsive BryWilson 3 2,257 06-27-2020, 02:38 AM
Last Post: Zweitaktmotor
  Does Miracast work? mercrapper 1 1,347 06-25-2020, 08:18 AM
Last Post: heng
  Image build guide? Djhg2000 3 2,389 06-18-2020, 02:04 PM
Last Post: bingo600
  Only the top few rows of pixels work on stable OTA 3 NoraCodes 0 902 06-18-2020, 09:18 AM
Last Post: NoraCodes
  Battery issues with latest image ashley123 6 3,370 06-14-2020, 11:06 AM
Last Post: KeithMcN
  Ubports OTA won't work on my braveheart none 12 6,359 06-13-2020, 03:23 AM
Last Post: tsar_chasm

Forum Jump:


Users browsing this thread: 2 Guest(s)