Struggling to boot up
#1
edit-2: Issue resolved by reflashing an image onto eMMC outside of the PBP, via a usb-to-eMMC adapter. So it was a human error after all.  Confused



I'm trying to boot via SD card, as the current bootability status of the eMMC is unclear. 
Here's a log of my woes:

etcher 1.5.59, Win 10
pinebookpro-debian-desktop-mrfixit-190905.img.xz

older SD -  sandisk 8GB

boot #1:
waited 2 mins after "Starting kernel", nothing.
screen was black, power led on

boot #2:
same issue

boot #3:
same issue

=============
new SD - sandisk 16G (A)

boot #4:
screen on
stuck -> [  OK  ] Started Boot and Home Patition Mount Service.

boot #5:
screen on
stuck Starting kernel ...

boot #6:
screen on
stuck -> [    0.653905] pwm-backlight edp-backlight: using lookup tables for GPIO lookup

boot #7:
screen on
stuck -> Starting kernel ...

==> emmc switch DOWN (I'm assuming "down", towards the mousepad is "off")

boot #8:
screen OFF
stuck -> Starting kernel ...

==> emmc switch UP
boot #9:
screen ON
stuck -> Starting kernel ...

==> emmc REMOVED
boot #10:
screen ON, "open sesame", ON(black), power led OFF
stuck -> "Starting Daily apt download activities..."


boot #11:
kernel panic, reboot, reboot, LOGIN SCREEN reached
-> login, do nothing for a bit
-> shut down (power button -> click shut down)

boot #12:
screen ON
stuck -> "Starting udev Coldplug all Devices..."

Any ideas? I'm about to jump off a cliff... Serial console logs of all boot attempts attached.


edit: turns out I failed to attach the boot logs. Attached now.


Attached Files
.zip   boot_01-12.zip (Size: 61.49 KB / Downloads: 313)


Messages In This Thread
Struggling to boot up - by tsago - 11-01-2019, 06:02 PM
RE: Struggling to boot up - by tsago - 11-03-2019, 11:34 AM
RE: Struggling to boot up - by zaius - 11-03-2019, 12:47 PM
RE: Struggling to boot up - by tsago - 11-04-2019, 03:04 AM
RE: Struggling to boot up - by tsago - 11-04-2019, 01:14 PM
RE: Struggling to boot up - by tsago - 11-05-2019, 04:20 PM
RE: Struggling to boot up - by zaius - 11-06-2019, 07:21 AM
RE: Struggling to boot up - by tsago - 11-06-2019, 10:57 AM
RE: Struggling to boot up - by electriccrowbar - 11-07-2019, 08:23 AM
RE: Struggling to boot up - by Depau - 11-07-2019, 08:58 AM
RE: Struggling to boot up - by Depau - 11-07-2019, 11:45 AM
RE: Struggling to boot up - by tsago - 11-11-2019, 05:09 AM

Possibly Related Threads…
Thread Author Replies Views Last Post
  3 days in, slow/stuck or no boot. lgmpbp2 4 484 07-01-2024, 09:26 PM
Last Post: wdt
  upgrading u-boot--what version? where to get it? bsammon 11 1,192 05-22-2024, 09:33 AM
Last Post: wdt
  uboot wont boot to SD card after upgrade jbradley419 7 1,470 01-19-2024, 02:29 PM
Last Post: wdt
  Video Flashing/adjusting on boot and reboot jbradley419 0 474 01-16-2024, 09:17 AM
Last Post: jbradley419
  Brand new Pinebook Pro doesn't boot after Manjaro update johnboiles 8 2,901 12-15-2023, 02:11 PM
Last Post: wdt
  PBP won't boot after trying to reinstall Manjaro ARM soupgirl 3 1,060 12-13-2023, 08:17 PM
Last Post: trillobite
  Various freezes during boot & while running several Linux distros - hardware error? donuts 1 821 11-22-2023, 11:47 AM
Last Post: fxc
  Cannot boot to Kali SD card after uboot upgrade jbradley419 4 1,553 09-19-2023, 08:48 AM
Last Post: dachalife
  Does latest Tow-Boot install/work correctly for everyone? tophneal 4 2,374 08-03-2023, 03:30 PM
Last Post: tophneal
  Boot into NVME drive, no wifi, sound, buttons... PaulQ 0 952 07-13-2023, 01:50 PM
Last Post: PaulQ

Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)