No sound. Need help to resolve
#1
Received my 2G board yesterday. Tested with Unbuntu, Arch Linux and Android, all works fine except there is no audio output from on-board audio plug. Don't know whether this a hardware flaw or a software issue. Should I send it back for RMA or there is anything I can do to fix? Please advise.
#2
Ubuntu has a problem with out putting sound via HDMI (According to another thread)
Otherwise play with the settings. I doubt its a bad board. You might have to wait a bit for a fix.
(OS Software issue)
#3
Long fixed. Run

Code:
bash <(curl -s https://raw.githubusercontent.com/longsleep/build-pine64-image/master/simpleimage/platform-scripts/pine64_fix_whatever.sh)

after you have installed pulseaudio.
#4
Installed pulseaudio and ran the fix. Still no sound.

However, the Pine can play music flawlessly through a USB DAC. Therefore, there shall be a hardware issue on the on-board audio plug.
#5
Hello,
I am running the new 6.0.1 Ubuntu for LCD on 16g card, and 2g Pine. I have no sound from the headphone jack. I am trying to post my questions in the right threads.

YC


Possibly Related Threads…
Thread Author Replies Views Last Post
  Just installed Ubuntu Xenial on Pine 64+ and no sound adamjedgar 1 1,515 04-12-2018, 11:35 PM
Last Post: DanielRounds
  Surround Sound Possible on Any OS? methvenc 1 1,352 09-20-2016, 08:24 PM
Last Post: MarkHaysHarris777
Music Sound Output Quality saturos 1 1,373 04-25-2016, 08:03 AM
Last Post: gbjensen

Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)