Android 9 SDK not Booting
#1
I have downloaded the Android 9.0 SDK for the ROCKPro64 from the Wiki and am now trying to build it.  I am able to compile it successfully, but it does not boot.  The power light comes on, and I can read from the serial console, but it does not seem to finish booting.  It gets at least as far as starting adb, because I can access the device through the adb shell, but it is stuck in recovery mode, and there is no HDMI output.  I have attached the logs from the serial console and the kmsg:

.txt   serial_console.txt (Size: 10.79 KB / Downloads: 174)

.txt   kmsg.txt (Size: 85.94 KB / Downloads: 278)

I also find it interesting that the prebuilt Android 9.0 image found on the Wiki does not boot for me either, so perhaps it is a bug in the Android 9.0 SDK?  I don't have the same problem with the prebuilt Android 8.1 image - it boots without issue.

The configuration I'm using for the build is as follows:

Lunch: rk3399_mid-userdebug
Arch: arm64
Kernel Config: rockchip_defconfig
Kernel DTS: rk3399-rockpro64
Archv: aarch64
U-Boot Config: rk3399_defconfig

Does anyone know what I could be doing wrong or if there is a fix for this issue?
  Reply
#2
(10-15-2019, 07:08 AM)hgarrison Wrote: I have downloaded the Android 9.0 SDK for the ROCKPro64 from the Wiki and am now trying to build it.  I am able to compile it successfully, but it does not boot.  The power light comes on, and I can read from the serial console, but it does not seem to finish booting.  It gets at least as far as starting adb, because I can access the device through the adb shell, but it is stuck in recovery mode, and there is no HDMI output.  I have attached the logs from the serial console and the kmsg:



I also find it interesting that the prebuilt Android 9.0 image found on the Wiki does not boot for me either, so perhaps it is a bug in the Android 9.0 SDK?  I don't have the same problem with the prebuilt Android 8.1 image - it boots without issue.

The configuration I'm using for the build is as follows:

Lunch: rk3399_mid-userdebug
Arch: arm64
Kernel Config: rockchip_defconfig
Kernel DTS: rk3399-rockpro64
Archv: aarch64
U-Boot Config: rk3399_defconfig

Does anyone know what I could be doing wrong or if there is a fix for this issue?
Hi!

I have the same problem with the SDK.
  Reply


Possibly Related Threads…
Thread Author Replies Views Last Post
  Install Playstore on Android 8.1.0 Domo 14 9,711 2 hours ago
Last Post: Wizzard
  Install Playstore on Android 7.1.2 Domo 6 5,611 2 hours ago
Last Post: Wizzard
  Kodi crashing in Android 9 Wizzard 2 493 2 hours ago
Last Post: Wizzard
  Slash TV Android for RockPro64 Wizzard 2 389 03-15-2021, 05:05 AM
Last Post: Wizzard
  Install Playstore on Android 9 image ddimension 18 8,724 02-13-2021, 12:52 AM
Last Post: chisteven
  RockPro64 line out/headphones in Android 9 Wizzard 0 908 11-20-2020, 04:15 AM
Last Post: Wizzard
  Android 9 drivers Firesped 1 1,410 11-19-2020, 12:39 PM
Last Post: Wizzard
  I2C on Android? ameridroid 0 969 03-02-2020, 03:41 PM
Last Post: ameridroid
  How to create the img file to use with etcher once you build the android SDK? dazza5000 8 3,495 01-22-2020, 10:26 AM
Last Post: webgourou
  Android 9 SDK CRC errors ddimension 2 1,626 01-21-2020, 07:32 AM
Last Post: ChristianS

Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)