gstreamer unable to process dvbsrc from ATSC tuner dongle
#1
When I attempt to process a video stream from an OTA signal that I know is valid using gstreamer, gstreamer will just sit in an idle state. I can verify that the signal is getting captured from on the board because if I use the azap tool I can see the data.

I tried to use ayufan's ubuntu build originally but because I was getting some gstreamer errors it was suggested that I build gstreamer from source, which I did.

To do this I switched to a fresh load of armbian buster minimal 4.4 kernel linked here: https://dl.armbian.com/rock64/Debian_buster_default.7z

After that I put together this script to build gstreamer from source: https://gist.github.com/grkblood13/6dd93...e11bf687bd

After building, when I run gstreamer to capture the tuner output I get the following results:


Code:
[email protected]:/tmp# export GST_DEBUG=ts:6; gst-launch-1.0 -v dvbsrc frequency=503000000 delsys=atsc modulation=8vsb pids=49:52:3 ! fakesink
Setting pipeline to PAUSED ...
Pipeline is live and does not need PREROLL ...
Setting pipeline to PLAYING ...
/GstPipeline:pipeline0/GstDvbSrc:dvbsrc0.GstPad:src: caps = video/mpegts, mpegversion=(int)2, systemstream=(boolean)true
/GstPipeline:pipeline0/GstFakeSink:fakesink0.GstPad:sink: caps = video/mpegts, mpegversion=(int)2, systemstream=(boolean)true
New clock: GstSystemClock


It just sits there forever when I should be getting some type of output printed to the terminal. Can someone help me resolve this?
  Reply
#2
running the following will record the video and allow for playback.

gst-launch-1.0 -v dvbsrc frequency=177000000 delsys=atsc modulation=8vsb pids=49:52:1 ! filesink location="test.ts"

Attempting to run that same command will produce a test.ts file with no data.

gst-launch-1.0 -v dvbsrc frequency=177000000 delsys=atsc modulation=8vsb pids=49:52:1 ! decodebin ! queue ! mpph264enc ! filesink location="test.ts"

The following is the output from  running `mplayer -vo null -ao null -frames 0 -identify test.ts` against a recorded sample using the first command listed.

MPlayer 1.3.0 (Debian), built with gcc-8 © 2000-2016 MPlayer Team
do_connect: could not connect to socket
connect: No such file or directory
Failed to open LIRC support. You will not be able to use your remote control.

Playing test.ts.
libavformat version 58.20.100 (external)
Mismatching header version 58.12.100
TS file format detected.
PROGRAM_ID=1 (0x01), PMT_PID: 48(0x30)
PROGRAM_ID=2 (0x02), PMT_PID: 64(0x40)
PROGRAM_ID=3 (0x03), PMT_PID: 80(0x50)
PROGRAM_ID=4 (0x04), PMT_PID: 96(0x60)
PROGRAM_ID=1 (0x01), PMT_PID: 48(0x30)
PROGRAM_ID=2 (0x02), PMT_PID: 64(0x40)
PROGRAM_ID=3 (0x03), PMT_PID: 80(0x50)
PROGRAM_ID=4 (0x04), PMT_PID: 96(0x60)
PROGRAM_ID=1 (0x01), PMT_PID: 48(0x30)
PROGRAM_ID=2 (0x02), PMT_PID: 64(0x40)
PROGRAM_ID=3 (0x03), PMT_PID: 80(0x50)
PROGRAM_ID=4 (0x04), PMT_PID: 96(0x60)
PROGRAM_ID=1 (0x01), PMT_PID: 48(0x30)
PROGRAM_ID=2 (0x02), PMT_PID: 64(0x40)
PROGRAM_ID=3 (0x03), PMT_PID: 80(0x50)
PROGRAM_ID=4 (0x04), PMT_PID: 96(0x60)
PROGRAM_ID=1 (0x01), PMT_PID: 48(0x30)
PROGRAM_ID=2 (0x02), PMT_PID: 64(0x40)
PROGRAM_ID=3 (0x03), PMT_PID: 80(0x50)
PROGRAM_ID=4 (0x04), PMT_PID: 96(0x60)
PROGRAM_ID=1 (0x01), PMT_PID: 48(0x30)
PROGRAM_ID=2 (0x02), PMT_PID: 64(0x40)
PROGRAM_ID=3 (0x03), PMT_PID: 80(0x50)
PROGRAM_ID=4 (0x04), PMT_PID: 96(0x60)
PROGRAM_ID=1 (0x01), PMT_PID: 48(0x30)
PROGRAM_ID=2 (0x02), PMT_PID: 64(0x40)
PROGRAM_ID=3 (0x03), PMT_PID: 80(0x50)
PROGRAM_ID=4 (0x04), PMT_PID: 96(0x60)
PROGRAM_ID=1 (0x01), PMT_PID: 48(0x30)
PROGRAM_ID=2 (0x02), PMT_PID: 64(0x40)
PROGRAM_ID=3 (0x03), PMT_PID: 80(0x50)
PROGRAM_ID=4 (0x04), PMT_PID: 96(0x60)
VIDEO MPEG2(pid=49) AUDIO A52(pid=52) NO SUBS (yet)!  PROGRAM N. 0
ID_VIDEO_ID=49
ID_AUDIO_ID=52
PROGRAM_ID=1 (0x01), PMT_PID: 48(0x30)
PROGRAM_ID=2 (0x02), PMT_PID: 64(0x40)
PROGRAM_ID=3 (0x03), PMT_PID: 80(0x50)
PROGRAM_ID=4 (0x04), PMT_PID: 96(0x60)
PROGRAM_ID=1 (0x01), PMT_PID: 48(0x30)
PROGRAM_ID=2 (0x02), PMT_PID: 64(0x40)
PROGRAM_ID=3 (0x03), PMT_PID: 80(0x50)
PROGRAM_ID=4 (0x04), PMT_PID: 96(0x60)
PROGRAM_ID=1 (0x01), PMT_PID: 48(0x30)
PROGRAM_ID=2 (0x02), PMT_PID: 64(0x40)
PROGRAM_ID=3 (0x03), PMT_PID: 80(0x50)
PROGRAM_ID=4 (0x04), PMT_PID: 96(0x60)
VIDEO:  MPEG2  1920x1080  (aspect 3)  29.970 fps  15000.0 kbps (1875.0 kbyte/s)
==========================================================================
Opening video decoder: [ffmpeg] FFmpeg's libavcodec codec family
libavcodec version 58.35.100 (external)
Mismatching header version 58.18.100
Selected video codec: [ffmpeg2] vfm: ffmpeg (FFmpeg MPEG-2)
==========================================================================
ID_VIDEO_CODEC=ffmpeg2
Load subtitles in ./
ID_FILENAME=test.ts
ID_DEMUXER=mpegts
ID_VIDEO_FORMAT=0x10000002
ID_VIDEO_BITRATE=15000000
ID_VIDEO_WIDTH=1920
ID_VIDEO_HEIGHT=1080
ID_VIDEO_FPS=29.970
ID_VIDEO_ASPECT=0.0000
ID_AUDIO_FORMAT=8192
ID_AUDIO_BITRATE=0
ID_AUDIO_RATE=0
ID_AUDIO_NCH=0
ID_START_TIME=24005.77
ID_LENGTH=14.87
ID_SEEKABLE=1
ID_CHAPTERS=0
==========================================================================
Opening audio decoder: [ffmpeg] FFmpeg/libavcodec audio decoders
AUDIO: 48000 Hz, 2 ch, floatle, 384.0 kbit/12.50% (ratio: 48000->384000)
ID_AUDIO_BITRATE=384000
ID_AUDIO_RATE=48000
ID_AUDIO_NCH=2
Selected audio codec: [ffac3] afm: ffmpeg (FFmpeg AC-3)
==========================================================================
AO: [null] 48000Hz 2ch floatle (4 bytes per sample)
ID_AUDIO_CODEC=ffac3
Starting playback...


Exiting... (End of file)
ID_EXIT=EOF
  Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Help me understand the boot up process olivercfc 0 58 11-10-2019, 08:30 AM
Last Post: olivercfc
  Rock64 Gstreamer Umkaia 2 366 05-12-2019, 02:57 PM
Last Post: tllim
  how can use "mppvideodec" with gstreamer kishanpatel 1 274 12-24-2018, 08:04 PM
Last Post: tllim
  [solved] Unable to start X Osiander 8 2,478 10-03-2018, 03:54 AM
Last Post: jovval
  Freeze/reboot/errors when compiling - unable to make - reproducible and not isolated jovval 2 315 10-02-2018, 08:10 AM
Last Post: jovval
  gstreamer error sdarktemplar 1 265 08-02-2018, 11:08 PM
Last Post: tllim
  wifi dongle pas059 3 346 05-30-2018, 12:25 PM
Last Post: pas059
  How can I get a driver to support my USB wifi dongle Rocklobster 4 858 04-19-2018, 12:55 PM
Last Post: Rocklobster
Sad Gstreamer on rock64 gino 1 853 01-19-2018, 05:56 PM
Last Post: dkryder
  Does AP w/ hostapd with official wifi dongle work? Arsiesys 5 1,095 01-17-2018, 04:03 AM
Last Post: Luke

Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)