Wi-fi stops working - Armbian
#1
Greetings all,
I am a new user of a Pinebook 11.6" 1080P. I am experiencing an issue where the wifi interface stops working after some amount time - about one hour. After that, it shows no networks available and persists in that state until the system is rebooted. I am running wpa_supplicant from systemd with the default options; Network Manager is disabled. Currently I am running Armbian_5.86_Pinebook-a64_Ubuntu_bionic_next_4.19.38_desktop -  but I think I also experienced this issue with Armbian_5.86_Pinebook-a64_Debian_stretch_next_4.19.38 and maybe even with the stock KDE system. Has anyone dealt with an issue like this? Is there a kernel module I could try reloading or some way to reset the network interface so I don't have to reboot the computer to get back online?
Thanks!
Charles
  Reply
#2
I found what kernel module to reload. So now my semi-workaround is to a run a ping command continuously, and when I start seeing "connect: Network is unreachable", run:
Code:
sudo rmmod 8723cs; sudo modprobe 8723cs
  Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  HDMI out not working on Pine64 11.6" XFCE Fox7799 3 154 08-17-2019, 01:27 PM
Last Post: sdgathman
  Armbian - Xenial Desktop (Pinebook) pineadmin 83 17,505 07-17-2019, 01:22 PM
Last Post: catsmile
  Failure in setting the display backlight with Armbian 5.86 [SOLVED] wlad 0 73 06-11-2019, 03:36 AM
Last Post: wlad
Exclamation Armbian - need help, locked out myself by setting backlight to zero UltraBloxX 6 278 03-31-2019, 12:36 PM
Last Post: guidol
Smile Ubuntu Release Upgrade (16.04 => 16.10 => 17.04) working stohn 19 2,491 10-21-2018, 03:34 AM
Last Post: soupbowl
  Armbian 18.04 (Bionic) for Pinebook Luke 0 1,055 08-17-2018, 02:28 PM
Last Post: Luke

Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)