lost disks
#1
I found the messages in /var/log/syslog:

Mar 29 14:47:05 rockpro64 kernel: [    5.802114] hdmi-audio-codec hdmi-audio-codec.6.auto: ASoC: Failed to add ELD: -16
Mar 29 14:47:05 rockpro64 kernel: [    5.803150] rk-hdmi-dp-sound hdmi-dp-sound: multicodec <-> ff8a0000.i2s mapping ok
Mar 29 14:47:05 rockpro64 kernel: [    5.803864] hdmi-audio-codec hdmi-audio-codec.6.auto: ASoC: Failed to create Playback debugfs file
Mar 29 14:47:05 rockpro64 kernel: [    5.820672] mali ff9a0000.gpu: Looking up mali-supply from device tree
Mar 29 14:47:05 rockpro64 kernel: [    5.820941] mali ff9a0000.gpu: Failed to get leakage
Mar 29 14:47:05 rockpro64 kernel: [    5.821561] mali ff9a0000.gpu: Looking up mali-supply from deviMar 29 14:47:05 rockpro64 kernel: [    5.678886] cdn-dp fec00000.dp: Direct firmware load for rockchip/dptx.bin failed with error -2
Mar 29 14:47:05 rockpro64 kernel: [    5.726767] rockchip-saradc ff100000.saradc: Looking up vref-supply from device tree
Mar 29 14:47:05 rockpro64 kernel: [    5.726782] rockchip-saradc ff100000.saradc: Looking up vref-supply property in node /[email protected] failed
Mar 29 14:47:05 rockpro64 kernel: [    5.726818] ff100000.saradc supply vref not found, using dummy regulator
Mar 29 14:47:05 rockpro64 kernel: [    5.727583] rockchip-saradc ff100000.saradc: failed to get voltage
Mar 29 14:47:05 rockpro64 kernel: [    5.728293] rockchip-saradc: probe of ff100000.saradc failed with error -22
Mar 29 14:47:05 rockpro64 kernel: [    5.801359] rk-hdmi-dp-sound hdmi-dp-sound: control 3:0:0:ELD:0 is already present
Mar 29 14:47:05 rockpro64 kernel: [    5.802114] hdmi-audio-codec hdmi-audio-codec.6.auto: ASoC: Failed to add ELD: -16
Mar 29 14:47:05 rockpro64 kernel: [    5.803150] rk-hdmi-dp-sound hdmi-dp-sound: multicodec <-> ff8a0000.i2s mapping ok
Mar 29 14:47:05 rockpro64 kernel: [    5.803864] hdmi-audio-codec hdmi-audio-codec.6.auto: ASoC: Failed to create Playback debugfs file
Mar 29 14:47:05 rockpro64 kernel: [    5.820672] mali ff9a0000.gpu: Looking up mali-supply from device tree
Mar 29 14:47:05 rockpro64 kernel: [    5.820941] mali ff9a0000.gpu: Failed to get leakage

and the two 4T disks attached was lost now.

I disconnected one disk's power supply, the situation don't changed.
  Reply
#2
I change to rockpro64-debian-mrfixit, and it seems ok now.
  Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)