Armbian images available
#31
(10-31-2019, 07:36 AM)Luke Wrote: First just drop in a PBP device tree into /boot. Then just edit extlinux with:
Code:
video=eDP-1:1920x1080@60

See if you get something on the screen. You will likely miss sound, bt/wifi, battery support, and a number other things but at least it will confirm that Armbian is bootable with a simple dtb swap.

Thanks, I checked it but I think it won't work.

There are already dpb files for PBP in Armbian and they are identical to those in Ubuntu.

There is either no extlinux, the only editable file in /boot is armbianEnv.txt and editing it does not change anything. So, it boots, tty works, but no graphics output.
  Reply
#32
(10-31-2019, 12:33 PM)Wizzard Wrote:
(10-31-2019, 07:36 AM)Luke Wrote: First just drop in a PBP device tree into /boot. Then just edit extlinux with:
Code:
video=eDP-1:1920x1080@60

See if you get something on the screen. You will likely miss sound, bt/wifi, battery support, and a number other things but at least it will confirm that Armbian is bootable with a simple dtb swap.

Thanks, I checked it but I think it won't work.

There are already dpb files for PBP in Armbian and they are identical to those in Ubuntu.

There is either no extlinux, the only editable file in /boot is armbianEnv.txt and editing it does not change anything. So, it boots, tty works, but no graphics output.

Did you make a user in tty?
You can find me on IRC, Discord and Twitter


  Reply
#33
(10-31-2019, 02:55 PM)Luke Wrote: Did you make a user in tty?

Yes, it is mandatory in Armbian at the first run. To change the password and to create a new user. After that it tried to start GUI environment and this is where it all finished.
  Reply
#34
(10-31-2019, 03:00 PM)Wizzard Wrote:
(10-31-2019, 02:55 PM)Luke Wrote: Did you make a user in tty?

Yes, it is mandatory in Armbian at the first run. To change the password and to create a new user. After that it tried to start GUI environment and this is where it all finished.

sudo startx ?
You can find me on IRC, Discord and Twitter


  Reply
#35
Still blank screen on graphics console

Odoslané z ONEPLUS A5010 pomocou Tapatalku
  Reply
#36
there are users here who have a UART console ?
  Reply
#37
(12-13-2019, 08:09 AM)balbes150 Wrote: there are users here who have a UART console ?

Of course !
I'm leaving a CH341 permanently connected on my RockPro64 ...
  Reply
#38
Oh, Hello.
I have a standard question. Smile Can you (do you have time) try running the TV version (in two versions) and show the UART output ?
  Reply
#39
What do you mean by TV version ?
Do you mean attaching HDMI monitor and boot standard Armbian image ?
  Reply
#40
No. I meant this version of the universal image for AML+RK platforms.
Start in SD card mode and start from USB media.

https://forum.armbian.com/topic/12162-si...rk-aml-aw/
  Reply


Possibly Related Threads…
Thread Author Replies Views Last Post
  New OS for RockPro64 is here, TwisterOS Armbian jtremblant 84 20,742 07-03-2021, 07:09 AM
Last Post: jtremblant
  with armbian. my boad seems alive LMM 0 352 02-11-2021, 03:24 PM
Last Post: LMM
  Accessing UART4 on RockPro64 (Armbian) antonlyap 1 1,211 10-04-2020, 12:51 PM
Last Post: antonlyap
  RockPro64 getting started - non-booting images [solved] new-rockpro-user 3 2,228 03-06-2020, 06:31 AM
Last Post: new-rockpro-user
  new rockpro64: images won't boot [solved] new-rockpro-user 0 1,185 11-20-2019, 12:42 PM
Last Post: new-rockpro-user
  RockPro64 - Armbian no sound from jack Pineapple 0 864 09-16-2019, 08:27 AM
Last Post: Pineapple
  Anyone tried the new mainline images (Panfrost)? stuartiannaylor 0 1,186 08-13-2019, 07:04 AM
Last Post: stuartiannaylor
  armbian buster/5.2 preempt-rt kernel rocksa 1 1,482 08-01-2019, 05:51 PM
Last Post: dukla2000
Information [archived] 0.8.X images from ayufan; Mate DE + video / 3d acceleration Luke 28 15,691 05-18-2019, 02:03 PM
Last Post: rickard
  Unable to boot ayufan images vman 0 836 03-27-2019, 02:06 AM
Last Post: vman

Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)