PCIe Inconsistency Problems
#11
Do you have another HDD for testing?
Sorry for any mistakes. English is not my native language

1. RP64 v2.0 / PCIe NVMe as root / sd-card as boot / 2,5 Zoll HDD 1TB (USB3) using as Webserver .... (Kernel 4.4.167-1140-rockchip-ayufan-g6f266fb5d677)
2. RP64 v2.1 / PCIe SATA Marvell 88SE9230 Chipsatz / sd-card / 2 * 2,5 Zoll 2TB HDD (raid1) / using as NAS / Kernel 5.0.0-1101-ayufan-g41eeb7cd789e
3. RP64 v2.1 / testing.....testing....testing

https://forum.frank-mankel.org/category/14/rockpro64



  Reply
#12
(10-23-2018, 12:32 PM)Bullet64 Wrote: Do you have another HDD for testing?

Would be weird if it was the HDD, because it works fine on my desktop and even with the HDD unplugged the pci card doesn't show up.
  Reply
#13
When i remember correct it's normal when no hhd is attached that lspci don't show anything. But it was a long time ago that i play with this sata card.
Sorry for any mistakes. English is not my native language

1. RP64 v2.0 / PCIe NVMe as root / sd-card as boot / 2,5 Zoll HDD 1TB (USB3) using as Webserver .... (Kernel 4.4.167-1140-rockchip-ayufan-g6f266fb5d677)
2. RP64 v2.1 / PCIe SATA Marvell 88SE9230 Chipsatz / sd-card / 2 * 2,5 Zoll 2TB HDD (raid1) / using as NAS / Kernel 5.0.0-1101-ayufan-g41eeb7cd789e
3. RP64 v2.1 / testing.....testing....testing

https://forum.frank-mankel.org/category/14/rockpro64



  Reply
#14
I can confirm jja2000 problem on 0.79.
Without HDD connected lspci works fine and it shows ASMEDIA.
If you connect the HDD it works fine (doesn't freeze), you can access HDD and lspci works properly.

If you load LXDE or Openbox system freezes.
  Reply
#15
So is this a hardware error? On the rockpro64 or the SATA port? Any idea what I could do to either test or fix it?
  Reply
#16
(10-24-2018, 11:52 PM)jannerman Wrote: I can confirm jja2000 problem on 0.79.
Without HDD connected lspci works fine and it shows ASMEDIA.
If you connect the HDD it works fine (doesn't freeze), you can access HDD and lspci works properly.

If you load LXDE or Openbox system freezes.

Looks like an software problem!?
Sorry for any mistakes. English is not my native language

1. RP64 v2.0 / PCIe NVMe as root / sd-card as boot / 2,5 Zoll HDD 1TB (USB3) using as Webserver .... (Kernel 4.4.167-1140-rockchip-ayufan-g6f266fb5d677)
2. RP64 v2.1 / PCIe SATA Marvell 88SE9230 Chipsatz / sd-card / 2 * 2,5 Zoll 2TB HDD (raid1) / using as NAS / Kernel 5.0.0-1101-ayufan-g41eeb7cd789e
3. RP64 v2.1 / testing.....testing....testing

https://forum.frank-mankel.org/category/14/rockpro64



  Reply
#17
(10-29-2018, 02:12 PM)Bullet64 Wrote:
(10-24-2018, 11:52 PM)jannerman Wrote: I can confirm jja2000 problem on 0.79.
Without HDD connected lspci works fine and it shows ASMEDIA.
If you connect the HDD it works fine (doesn't freeze), you can access HDD and lspci works properly.

If you load LXDE or Openbox system freezes.

Looks like an software problem!?

I'm running into the same problem running the minimal distribution as the lxde/openbox distribution.
So I hope you understand why I reckon it's a hardware problem :^)
  Reply
#18
I expirenced similar problems lspci -vvv crashed the system when lxqt was started. 
It turned out to be the audio driver. When I started pulseaudio on the command line and then executing lspci -vvv the system would freeze. I disabled both audio drivers and uninstalled pulseaudio just to be sure
it seems to work now
  Reply
#19
This thing doesn't work when using openmediavault on an entirely different harddrive on both ports of the pcie card.

How am I going to use this thing as intended if it doesn't work?
  Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  PCIe ath10k on RockPro64 dasfranky 5 150 08-31-2019, 11:36 AM
Last Post: tuxd3v
  PCIe Sata II adapter and ssd TRIM bavay 0 67 08-16-2019, 07:49 AM
Last Post: bavay
  Major issues with 0.8.3 bionic mate and PCIe TheSupercomputer 2 184 07-03-2019, 03:38 PM
Last Post: ayufan
Information Update 22.02.2019 Feature-complete Debian build - SDIO WiFi/BT / PCIe / 3D / 2D Luke 99 12,678 06-07-2019, 04:34 AM
Last Post: beard5849
  Problems flashing u-boot on RockPRO64 eMMC mau-tux 1 225 05-28-2019, 07:15 AM
Last Post: CrystalGamma
  Image for ZFS on PCIe SATA drives with OpenVPN and WiFi caillou 0 184 02-26-2019, 05:14 PM
Last Post: caillou
  Is PCIE x4 bootable for NVMe SSD under Linux jzhang18 48 6,534 12-25-2018, 03:05 PM
Last Post: Atch
Question rockpro64: Enable sdio0, disable pcie, on ayufan 4.4.132 ? fosf0r 3 597 12-12-2018, 04:33 PM
Last Post: Luke
  linux-4.20 PCIe Fixup ddimension 0 466 11-17-2018, 06:29 AM
Last Post: ddimension
  Sata/PCI-E problems? Takenover83 6 842 10-20-2018, 05:36 AM
Last Post: jja2000

Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)