NAS Box - fdisk not showing hard-drives w/pcie sata card
#1
Just getting my new pine64 NAS box up and running.
I've got the ayufan latest stable image loaded and running no issues (18.04 ubuntu).
I have the pcie sata card I bought from pine64.
I have them connected to two 3.5" Hitachi drives
The drives are powered and I did see a momentary light flash on the card but when I do a fdisk -L neither drive is listed.

Given all the hardware looks good does the ayufan built kernel not include that pcie board?

Why can't I see these drives?

hmm.   if I just cat dev/disks/by-id   I see them sda/sbd

Well something changed after a reboot I see the drives with fdisk now so ......nevermind Confused



Code:
rock64@rockpro64:/dev/disk/by-id$ ll
total 0
drwxr-xr-x 2 root root 280 Oct 12 17:17 ./
drwxr-xr-x 8 root root 160 Jan 18  2013 ../
lrwxrwxrwx 1 root root   9 Oct 12 17:17 ata-Hitachi_HUA723020ALA641_YFGPRJ9A -> ../../sda
lrwxrwxrwx 1 root root   9 Oct 12 17:17 ata-Hitachi_HUA723020ALA641_YFH93KTD -> ../../sdb
lrwxrwxrwx 1 root root  13 Oct 12 17:17 mmc-NCard_0x82f69016 -> ../../mmcblk1
lrwxrwxrwx 1 root root  15 Oct 12 17:17 mmc-NCard_0x82f69016-part1 -> ../../mmcblk1p1
lrwxrwxrwx 1 root root  15 Oct 12 17:17 mmc-NCard_0x82f69016-part2 -> ../../mmcblk1p2
lrwxrwxrwx 1 root root  15 Oct 12 17:17 mmc-NCard_0x82f69016-part3 -> ../../mmcblk1p3
lrwxrwxrwx 1 root root  15 Oct 12 17:17 mmc-NCard_0x82f69016-part4 -> ../../mmcblk1p4
lrwxrwxrwx 1 root root  15 Oct 12 17:17 mmc-NCard_0x82f69016-part5 -> ../../mmcblk1p5
lrwxrwxrwx 1 root root  15 Oct 12 17:17 mmc-NCard_0x82f69016-part6 -> ../../mmcblk1p6
lrwxrwxrwx 1 root root  15 Oct 12 17:17 mmc-NCard_0x82f69016-part7 -> ../../mmcblk1p7
lrwxrwxrwx 1 root root   9 Oct 12 17:17 wwn-0x5000cca223c9e05a -> ../../sda
lrwxrwxrwx 1 root root   9 Oct 12 17:17 wwn-0x5000cca223d23c42 -> ../../sdb


Possibly Related Threads…
Thread Author Replies Views Last Post
  PCIe gen1 timeout - how to debug tosi 2 315 04-28-2021, 01:49 PM
Last Post: tosi
  Mainline U-Boot with SPI, NVMe and SATA boot support sigmaris 82 39,003 04-26-2021, 04:09 AM
Last Post: Maxpako
  Anyone try an NVIDIA GPU in the PCIe slot? Paraplegic Racehorse 0 247 04-15-2021, 11:46 AM
Last Post: Paraplegic Racehorse
  Never ever mix up CPU board connector with 8-pin PCIE connector LMM 0 411 02-11-2021, 10:18 AM
Last Post: LMM
  PCIe Armbian and Ayufan for nvme ssd LMM 1 559 02-03-2021, 04:38 PM
Last Post: LMM
  Rockpro64 with PCI FC Card - Not booting (Sometimes) MSteam 1 886 10-25-2020, 07:42 PM
Last Post: MSteam
  fan continously runs on kernel 5.8 but I need to use 5. kernel for PCIe sata card GreyLinux 4 1,655 10-20-2020, 10:52 AM
Last Post: GreyLinux
  RockPro64 SSD Expansion Board/SATA Shield as0zial 5 2,505 10-18-2020, 08:05 PM
Last Post: revoman
  4pin Connector for dual SATA m.ekstrom 4 2,242 07-28-2020, 07:07 AM
Last Post: mabs
  PCIe x4 mode - Lane 3 failure acdkyn 1 1,347 04-24-2020, 01:32 PM
Last Post: kuleszdl

Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)