[Nov 16] Arch Linux mainline XFCE (20181104) / NetBSD ([201811111550Z) - 1080P Pinebook |[Nov 13] Slackware Aarch64 Miniroot & XFCE (20181101) / NextCloudPi (11-04-18) / Armbian Debian Stretch Desktop & Armbian Ubuntu Bionic (5.65) - Rock64 |[Nov 12] Q4OS ( 2.4-r5) - 1080P Pinebook / Pinebook |[Nov 09] KDE Neon ( 20181104-1500) - 1080P Pinebook / Pinebook /Arch Linux (20181104) - Pinebook

Project Inspiration | Get Started | IRC Logs | Forum Rules/Policy


LED flashes for 1 second, board won't boot
#1
I've been using an A64+ 2GB board since January 2017 as a headless NAS. It's been running with the same power supply and overall setup for essentially the entire time.

The other day, I couldn't SSH into the board. I noticed the LED was off, so I unplugged/replugged the USB power supply.

The LED comes on for about 1 second, shines brighter for a brief moment, then shuts off. The board doesn't boot at all. I've hooked up a monitor and get no output.

If I eject the microSD card, the LED stays on. If I power on without the microSD, then insert it after powering on, the LED stays on, but it doesn't read the card and boot.

I'm kind of at a loss for troubleshooting from here and would appreciate any thoughts. Thank you.
Reply
#2
(07-31-2018, 08:04 PM)Audioslave Wrote: I've been using an A64+ 2GB board since January 2017 as a headless NAS. It's been running with the same power supply and overall setup for essentially the entire time.

The other day, I couldn't SSH into the board. I noticed the LED was off, so I unplugged/replugged the USB power supply.

The LED comes on for about 1 second, shines brighter for a brief moment, then shuts off. The board doesn't boot at all. I've hooked up a monitor and get no output.

If I eject the microSD card, the LED stays on. If I power on without the microSD, then insert it after powering on, the LED stays on, but it doesn't read the card and boot.

I'm kind of at a loss for troubleshooting from here and would appreciate any thoughts. Thank you.

Mine has the red LED always on, however still on without microSD inserted.
Could you try to get more info using FTDI console ?

Which distro are you running ?
Reply
#3
(07-31-2018, 08:04 PM)Audioslave Wrote: I've been using an A64+ 2GB board since January 2017 as a headless NAS. It's been running with the same power supply and overall setup for essentially the entire time.

The other day, I couldn't SSH into the board. I noticed the LED was off, so I unplugged/replugged the USB power supply.

The LED comes on for about 1 second, shines brighter for a brief moment, then shuts off. The board doesn't boot at all. I've hooked up a monitor and get no output.

If I eject the microSD card, the LED stays on. If I power on without the microSD, then insert it after powering on, the LED stays on, but it doesn't read the card and boot.

I'm kind of at a loss for troubleshooting from here and would appreciate any thoughts. Thank you.

The power LED connected directly to 5V DC in. If you have another power supply handy, please try out. My guess may be s]power supply issue.
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Pine64+ 2GB board for sale with WiFi module and case ~clumsy~ 1 195 10-21-2018, 04:54 AM
Last Post: aeiltz
  Won't power on/boot -- kickstarter A64 2GB fuzzycuffs 2 650 04-19-2018, 04:44 PM
Last Post: tllim
Shocked Selling my PINE64 2GB+ board with WIFI/BT module and extras $30 or best bid in ebay moondark 0 213 04-14-2018, 12:31 PM
Last Post: moondark
  Possibly Dead Board? 1activegeek 2 212 04-03-2018, 06:44 PM
Last Post: 1activegeek
  short boot time after power-up bongo 7 377 10-31-2017, 08:02 AM
Last Post: bongo
  No boot-up . Initializing SDRAM fail . Siim 1 237 09-27-2017, 04:20 PM
Last Post: dkryder
  Pine64(+) will not boot pgarvey 2 434 08-06-2017, 12:38 AM
Last Post: pfeerick
  Running UniFi Controller on a Pine A64+ 1Gb board ishwest 7 6,151 07-15-2017, 09:24 AM
Last Post: smills
Lightbulb Co-Pine-ON, Boot co-processor assistant ecolezen 4 365 06-26-2017, 10:12 PM
Last Post: pfeerick
  [Solved] Boot Issues dedseason 9 894 06-08-2017, 08:21 PM
Last Post: MarkHaysHarris777

Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)